Primele trei locuri la cursa copiilor de la Semimaraton, ocupate de şase elevi din Iaşi

marți, 28 aprilie 2015, 01:56
2 MIN
 Primele trei locuri la cursa copiilor de la Semimaraton, ocupate de şase elevi din Iaşi

În urma Semimaratonului care a avut loc duminică în Iaşi, eveniment sportiv aflat la prima ediţie, un număr de şase elevi de la şcolile din munici­piu au reuşit să se claseze pe primele trei locuri la categoriile 15-17 ani şi 12-14 ani. Semimaratonul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean în parteneriat cu Rotary Club Iaşi Copou şi a avut ca scop strângerea de fonduri pentru copii excepţionali înscrişi în proiectul ProRuralis.

La competiţia intens popularizată în unităţile şcolare au participat peste 200 de elevi cu vârsta între 6-18 ani, cei mai mulţi fiind de la Liceul cu Program Sportiv şi de la Clubul Spor­tiv Unirea.

„Cluburile Rotary repre­zintă garanţia unor activităţi complexe, de calitate, în sprijinul comunităţii şi, implicit, al educaţiei ieşene. De aceea, ISJ Iaşi s-a implicat în acest parteneriat, prin participarea elevilor de la Liceul cu Program Sportiv şi de la cluburile şcolare sportive. Inspecto­ratul a acordat 10 premii, atât pentru a stimula ideea de competiţie în favoarea unei cauze nobile, cât şi pentru a sublinia importanţa mişcării pentru sănătate, dar şi pentru spiritul de fair-play, pentru valori ca echitatea, solidaritatea, corectitudinea, colaborarea. A fost o activitate intergenera­ţională reuşită, cu participanţi de vârste diferite, dar cu scopuri şi idealuri comune“, a declarat Camelia Ga­vrilă, Inspector Şcolar General.

Ideea organizării acestei competiţii sportive s-a născut din asocierea imaginii maratonistului epuizat cu cea a luptei unui copil fără resurse materiale sau financiare pentru a finaliza studiile şi a-şi găsi propriul drum în societate. Astfel, la categoria 15-17 ani, băieţi, au câştigat: Alin Asmarandei, locul I, Ilie Copcea, locul al II-lea, Emanuel Gîrlea, locul el III-lea, la categoria 15-17 ani, fete, au câştigat: Bianca Tîrgovăţu, locul al II-lea, Simona Zaharia, locul al III-lea, iar la categoria 12-14 ani, băieţi, Alexandru Prelipceanu a obţinut locul I.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

IMAGINI: Sute de concurenţi de toate vârstele la primul semimaraton din Iaşi

Sute de ieşeni au alergat ieri în scop caritabil. Cursa a fost organizată de cele patru cluburi Rotary din Iaşi pentru a sprijini obţinerea de fonduri destinate programului Asociaţiei Pro Ruralis.

 

VEDEŢI IMAGINI de la semimaratonul organizat în premieră la Iaşi

În premieră la Iaşi, duminică, 26 aprilie a fost organizată o cursă de semimaraton la care au participat sute de persoane. Cu scop caritabil, Semimaraton Iaşi 2015 va oferi burse elevilor din mediul rural pentru continuarea studiilor la liceele ieşene.

 

Comentarii