Primul antrenament al anului la CSMS Iaşi

sâmbătă, 11 ianuarie 2014, 02:50
3 MIN
 Primul antrenament al anului la CSMS Iaşi

Vacanţa CSMS Iaşi a luat sfârşit ieri. La prima şedinţă de pregătire au participat 25 de jucători, Caparco şi Bosoi fiind singurele noutăţi. Antrenorul Marius Lăcătuş îşi mai doreşte patru jucători. În afara lui Liviu Mihai, de la Slobozia, Iaşul mai aşteaptă un albanez şi un jucător din Republica Centrafricană. Contractul cu Bogdan Miron a fost reziliat, Radu Miron va rămâne, iar situaţia lui Firoiu se va limpezi astăzi

Vacanţa CSMS Iaşi a luat sfârşit ieri, când antrenorul Marius Lăcătuş a programat primul antrenament al anului. La acesta au participat 25 de jucători: B. Miron, Bălan, Dani, Caparco (ASA Tîrgu Mureş); Bosoi (CF Brăila), Nuţescu, Firoiu, Creţu, Avrămia, Vişa, Cioranu, Vladu, R, Miron; Onofraş, Novac, Olah, Mihalache, Dedu, Bădic, Ţigănaşu; Herghelegiu, Dobre şi juniorii Crenganiş, Chelaru şi Moisii. Înaintea şedinţei de pregătire, preşedintele CSMS, Florin Prunea, a făcut o radiografie a perioadei de vacanţă şi a prezentat planurile imediate. „Singurele noutăţi sunt Caparco şi Bosoi, care au semnat cu noi la sfârşitul anului trecut. Nuţescu şi Cioranu, care au fost accidentaţi în tur, se vor pregăti normal, sâmbătă se va întoarce Călugăru, de la Paşcani. Avem acceptul Sloboziei de a negocia cu Liviu Mihai, cu care vom discuta duminică, după ce se întoarce din Spania, unde a fost în vacanţă. Sperăm să-l convingem să vină la noi. Din păcate, Nanu nu vrea să plece de la Slobozia, pentru că are un copil mic şi îşi doreşte să fie aproape de casă. Discutăm cu bistriţeanul Curtuiuş, căutăm în continuare alte soluţii, pentru că ne mai dorim trei jucători. În ceea ce-i priveşte pe Avrămia şi Herghelegiu, aceştia n-au voie să părăsească oraşul! Au dreptate şi ei, dar trebuie să înţeleagă politica clubului. Eu i-am respectat, i-am sprijinit, vom avea noi runde de negocieri pentru prelungirea contractelor. În plus, vrem să clarificăm şi situaţiile lui Bogdan Miron, Radu Miron şi Firoiu” a spus şeful executivului ieşean, care a adăugat: „Pe 13 şi pe 14 va fi vizita medicală, duminica viitoare plecăm la Cheile Grădiştei, pentru un cantonament de 12-14 zile. Avem şi rezervările făcute pentru Antalya, unde vom sta de pe 3 februarie până pe 16-17”.

Prunea l-a convins apoi şi pe Lăcătuş să dea declaraţii, după ce tehnicianul refuzase, în primă instanţă, dialogul cu presa. Şeful băncii tehnice ieşene a anunţat că îşi doreşte încă trei-patru jucători de calitate: „De la o anumită vârstă, vacanţa e obositoare. Am stat o săptămână în Spania, apoi am vizitat rudele din ţară. Vreau ca lotul să fie superior faţă de tur atât din punct de vedere numeric cât şi valoric. Îmi doresc să mai vină cel puţin trei jucători, eu cred că vor fi chiar patru noutăţi în plus faţă de Caparco, pe care eu l-am propus şi conducerea l-a aprobat, şi Bosoi, pe care l-am remarcat la Brăila. Conducerea discută cu jucătorii puşi pe lista întocmită împreună. În plus, a mai apărut posibilitatea de a veni doi internaţionali, unul din Albania, unul din Republica Centrafricană, care cred că nu mai e nevoie să dea probe. Îi aşteptăm săptămâna viitoare. S-ar părea că Rapid e principala favorită la promovare”.

După antrenament, CSMS a clarificat situaţiile lui Bogdan Miron şi Radu Miron. „Colaborarea cu Bogdan Miron s-a încheiat, în timp ce Radu Miron va rămâne la echipă, deşi s-a discutat despre ruperea colaborării cu el. Am negociat şi cu Firoiu, i-am făcut o ofertă de reaşezare a salariului. Aşteptăm răspunsul lui, în funcţie de care vom decide dacă rămâne sau nu” a precizat Prunea.

 

 

Comentarii