Primul transfer a fost parafat

sâmbătă, 14 decembrie 2013, 02:50
3 MIN
 Primul transfer a fost parafat

Căpitanul de echipă al CF Brăila, Bosoi, a devenit jucătorul CSMS Iaşi. Gruparea din Copou se orientează spre jucători de Liga a II-a. Cazul Herghelegiu-Avrămia va fi reanalizat în Consiliul de Administraţie.

 

 
Mutarea anticipată în numărul de ieri al “Ziarului de Iaşi”, transferul căpitanului de echipă al CF Brăila, Gabriel Bosoi, la CSMS Iaşi, s-a oficializat. Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului brăilean, Adelin Soare, a declarat că “Bosoi şi-a făcut datoria faţă de club timp de şapte ani. Ţinând cont şi de situaţia grea existentă la noi, i-am dat acordul de transfer pentru CSMS Iaşi. El va juca acolo gratuit timp de şase luni, urmând ca apoi să obţinem o sumă de bani, care va fi binevenită”. Preşedintele executiv al CSMS, Florin Prunea, a confirmat faptul că Bosoi este primul transfer al iernii: “Am avut referinţe bune despre Bosoi şi ele au fost confirmate pe parcursul turului, când l-am urmărit. Jucătorul a semnat pe trei ani şi jumătate cu noi, în aceleaşi condiţii ca şi ceilalţi componenţi ai lotului, adică avem posibilitatea rezilierii acordului în pauzele competiţionale, în cazul în care fotbalistul nu confirmă. În vară, în funcţie de eşalonul în care vom evolua, va trebui să achităm o sumă către CF Brăila, pentru cedarea lui Bosoi. Dacă rămânem în Liga a II-a, e vorba de o sumă, dacă promovăm – altă sumă”.
Bosoi s-a arătat încântat de transferul la CSMS. “Moş Crăciun a venit pentru mine! Am semnat cu Iaşul, o echipă bună, care merită să joace în primul eşalon. Acum, după perioada foarte agitată prin care am trecut în acest sezon şi incertitudinile legate de transferul meu, vreau să mă liniştesc şi să mă bucur de vacanţă. Apoi, abia aştept să mă prezint la Iaşi pe 10 ianuarie, pentru a demonstra că îmi merit locul în echipă. Acum doi ani am mai fost în vizorul Iaşului, însă transferul nu s-a realizat pentru că Brăila a cerut prea mulţi bani pe mine” a spus fundaşul dreapta. Acesta va avea un salariu lunar de 1 700 de euro la CSMS, club care va trebui să plătească maxim 8 000 de euro în vara viitoare pentru achiziţionarea fotbalistului.
După postul de fundaş dreapta, Iaşul încearcă în zilele următoare să acopere şi alte posturi deficitare. “Prin primul transfer al iernii, cel al lui Bosoi, am rezolvat postul de fundaş dreapta, care era descoperit după rezilierea contractului lui Voicu. Săptămâna viitoare voi veni la Iaşi pentru a avea o discuţie clară cu Comitetul Director al clubului în legătură cu Avrămia şi Herghelegiu. Dacă rămân la noi, ceea ce eu îmi doresc foarte mult, mai subţiem aria de căutări. Dacă nu, trebuie să aducem şi stoper şi atacant şi trebuie să reanalizăm situaţia jucătorilor sub 21 de ani. Oricum, suntem în contacte cu mai mulţi jucători, aşteptăm şi finalul Ligii I, pentru a vedea ce fotbalişti vor pleca de la echipele care au probleme, nu ne grăbim, pentru a aduce numai fotbalişti de calitate, care ne pot ajuta, ” a spus Prunea.

Echipele de prim eşalon vizate de CSMS sunt Săgeata Năvodari, Corona Braşov şi U Cluj, despre care se spune că au grave probleme financiare (de altfel, primarii din Năvodari şi Braşov au anunţat că se gândesc chiar la încetarea finanţării fotbalului), colaborări încercându-se şi cu Astra Giurgiu şi FC Botoşani. În paralel, Iaşul a discutat şi cu mai mulţi jucători din eşalonul doi, printre ei numărându-se Pălimaru (FC Clinceni), Hurdubei şi Ungureanu (SC Bacău), Marcu (Gloria Buzău), L. Mihai şi Nanu (Unirea Slobozia), Caparco (FCM Tîrgu Mureş), pistele fiind deja închise în primele trei cazuri şi cu şanse importante de a se concretiza în ultimele trei.

 

Comentarii