Prins în trafic: Lipsesc indicatoare pentru numele străzilor, iar marcajele se şterg

miercuri, 11 ianuarie 2017, 02:55
2 MIN
 Prins în trafic: Lipsesc indicatoare pentru numele străzilor, iar marcajele se şterg

Continuăm astăzi campania „Prins în trafic“ cu o problemă care îi priveşte în principal pe pietoni. Este vorba despre lipsa indicatoarelor cu denumirea străzilor în bună parte din oraş. 

„În cartierele periferice, ele lipsesc cu desăvârşire, iar în centru sunt destule locuri unde ar putea fi montate. Dacă tot a crescut numărul de turişti, atunci de ce nu se montează indicatoare? Dacă mergi în alt oraş mare din ţară, situaţia e cu totul alta“, a susţinut Cristina E., într-o sesizare trimisă în cadrul campaniei.

Problema indicatoarelor şi-ar putea găsi o rezolvare în prima parte a acestui an. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, în noiembrie 2016, a fost semnat un contract de furnizare a unor astfel de elemente cu firma IC Creative. „Au fost date comenzi pentru indicatoare noi şi îndată ce vremea va permite, angajaţii municipalităţii le vor monta acolo unde nevoie“, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Bu­raga. Contractul are o valoare de circa 272.000 lei şi prevede furnizarea a 100 de stâlpi ornamentali cu două indicatoare tip săgeată cu denumiri de străzi, a altor 1.800 de indicatoare cu denumiri de străzi şi 4.400 de indicatoare cu numere aferente imobilelor de pe raza oraşului.

În context, pe grupul de Facebook „Prins în trafic“ s-a adus în discuţie problema marcajelor rutiere, iar membrii comunităţii online au subliniat că trebuie aduse îm­bunătăţiri la nivelul întregului oraş. „Ele nu prea se respectă, asta şi pentru că la câteva luni după ce sunt trasate nu prea se mai văd“, a precizat Laurenţiu R. Un alt comentator a opinat că marcajele se şterg întrucât nu este folosită o vopsea de calitate, su­bliniind că nu este nici reflectorizantă. 

Campania „Prins în trafic“ continuă până pe 20 februarie şi vă încurajăm să ne trimiteţi sesizări (inclusiv însoţite de foto/video) fie pe adresa redacţiei (redactie@ziaruldeiasi.ro), fie sub formă de comentariu pe varianta online a ziarului, fie în cadrul grupului de Facebook intitulat „Prins în trafic“. Toate sesizările şi soluţiile propuse vor fi aduse în atenţia autorităţilor inclusiv pe cale oficială.

Comentarii