Priviţi cele două maşini! Vă vine să credeţi că o astfel de tamponare uşoară a ucis un om?

sâmbătă, 05 iulie 2014, 02:00
3 MIN
 Priviţi cele două maşini! Vă vine să credeţi că o astfel de tamponare uşoară a ucis un om?

În urma unei coliziuni aparent banale, în intersecţia din staţia Târguşor Copou, ocupantul unui loc din spatele maşinii a fost expulzat afară din maşină, prin portiera lovită, În cădere, tânărul de 26 de ani s-a lovit foarte violent cu capul de asfalt. Spre stupoarea tuturor, câteva ore mai târziu, avea să moară la spital din cauza loviturii la cap

Vă vine să credeţi că într-un astfel de accident a murit un ieşean? Cel care a decedat, un tânăr în vârstă de numai 26 de ani din Iaşi, se afla înghesuit pe bancheta din spate şi a avut neşansa ca un autoturism să lovească exact portiera lângă care se afle ca pasager. În urma coliziunii, portiera s-a deschis, iar tânărul a fost aruncat afară şi, neşansa lui, a căzut cu capul de asfalt, lovindu-se foarte violent. Câteva ore mai târziu, tânărul şi-a dat duhul la spital.

Patru stopuri succesive

Nefericitul accident a avut loc ieri-noapte, fix la miezul nopţii. Petru Achirei se afla pe bancheta din spate împreună cu alţi doi pasageri, într-un autoturism Volkswagen Polo. Şoferul maşinii, Constantin Zapan, în vârstă de 46 de ani, tocmai ieşise de pe strada Toma Dumitrescu, cea dintre Parcul Expoziţiei şi Stadion, iar când a pătruns pe bulevardul Carol nu a acordat prioritate unui Mitsubishi care cobora dinspre Agronomie către Fundaţie, aceasta din urmă izbind uşor Volkswagen-ul.

În urma coliziunii, portiera din stânga spate s-a deschis, iar tânărul care stătea aici a fost expluzat afară, prin partea de sus a portierei deschise. În cădere, tânărul s-a lovit violent cu capul de asfalt. El a fost transportat de urgenţă la spital, unde în urma rănilor a decedat. „Pacientul era politraumatizat şi în urma a patru stopuri cardio-respiratorii succesive a decedat. Când a ajuns la noi avea un hematom subdural acut în emisfera stângă, pentru care a fost operat de urgenţă. Tânărul mai avea o fractură de bazin, una de stern şi o contuzie pulmonară. Starea lui era foarte gravă, se afla în comă profundă şi nu a rezistat“, a spus dr. Marius Dabija, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie.

O fetiţă a rămas orfană de tată

Ceilalţi pasageri din autoturism au fost răniţi uşor, fiind şi ei transportaţi la spital, dar mai mult ca o formalitate. „Au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe şase persoane, cei doi şoferi şi alţi patru pasageri. Unuia dintre şoferi i-au fost luate probe pentru stabilirea alcoolemiei, iar celălalt avea câteva leziuni. Celelalte victime au fost internate la noi şi la Spitalul de Neurochirurgie.

Dintre aceştia cel mai grav rănit era un tânăr în vârstă de 26 de ani care aveau un traumatism cranio-cerebral sever şi era în comă de gradul al IV-lea. Pacientul era pasager în spatele maşinii şi se afla pe bancheta din spate. I s-au făcut investigaţii şi apoi transferat la Neurochirurgie, unde a decedat“, a spus prof. dr. Diana Cimpoeşu, şef UPU-SMURD, Spitalul „Sf. Spiridon“.

Reprezentanţii Poliţiei au precizat că au deschis dosar penal pe numele şoferului autoturismului Volkswagen, Constantin Zapan, pentru ucidere din culpă. „Poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui accident din care a rezultat cinci victime, toate aflate într-un autoturism. Acesta, la fel şi celălalt şofer, a fost testat cu alcooltestul, dar nu consumaseră băuturi alcoolice“. În urma acestui accident stupid, o fetiţă a rămas fără tată. (Andrei DÎSCĂ, Iulia CIUHU)
 

Comentarii