Procesul milionarului Cihodaru acuzat de înşelăciune, amânat

vineri, 10 ianuarie 2014, 02:50
2 MIN
 Procesul milionarului Cihodaru acuzat de înşelăciune, amânat

Următorul termen ar trebui să aibă loc pe 27 ianuarie.

Procesul în care omul de afaceri Bogdan Cihodaru este acuzat de înşelăciune şi spălare de bani a început, ieri, la Curtea de Apel Iaşi. Magistraţii au decis amânarea până pe 27 ianuarie după ce mai mulţi inculpaţi au precizat că au nevoie de timp pentru a-şi angaja avocaţi în timp ce alţi acuzaţi nu au putut fi citaţi. Apărătorii din acest dosar speră însă ca dosarul să fie strămutat la o altă instanţă similară din oraş. O cerere în acest sens a fost deja înregistrată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. „Acest dosar trebuie strămutat. Notorietatea persoanelor implicate şi mediatizarea excesivă a cazului, precum şi implicarea unor instituţii locale face admisibilă o astfel de cerere“, ne-a spus Gianina Poroşnicu, avocata Gabrielei Cihodaru. De remarcat că, în timpul urmăririi penale, familia Cihodaru a apelat la mai mulţi avocaţi de top din oraş. Ionel Nechita este principalul avocat din dosar, însă oamenii de afaceri au mai apelat şi la Daniel Atasiei, precum şi la decanul baroului, Marius Striblea.

Potrivit rechizitoriului familia Cihodaru, cu sprijinul a doi avocaţi, un notar public, un angajat de la Cadastru, ar fi obţinut ilegal două terenuri aparţinând Staţiunii Viticole din Copou cauzând astfel un prejudiciu de 12 milioane de euro.

Anchetatorii susţin că, în anul 2006, Bogdan Cihodaru ar fi obţinut un teren de 10,5 hectare şi pe cale administrativă, printr-o intabulare de la Cadastru, reuşind, în paralel, prin inducerea în eroare a magistraţilor, dar şi printr-o serie de acţiuni laborioase, să obţinută şi pe cale judecătorească aceeaşi bucată de pământ. În cazul celei de-a doua moşii obţinute de familia Cihodaru, de 42 de hectare, intabularea ilegală s-ar fi realizat cu ajutorul registratorului de la Cadastru Ciprian Maftei. Acesta din urmă ar fi ignorat, cu rea-voinţă, – spun procurorii -, o serie de nereguli constatate de colegii săi în momentul în care Cihodaru depusese documentaţia de intabulare. Bogdan Cihodaru şi avocaţii săi au negat însă acuzaţiile aduse de procurori.

Comentarii