Procesul pastei de dinţi: puşcăria lui Fenechiu, sancţionată

vineri, 17 iulie 2015, 01:55
2 MIN
 Procesul pastei de dinţi: puşcăria lui Fenechiu, sancţionată

Judecătorii au stabilit că un deţinut care s-a plâns că a primit pastă de dinţi expirată a avut dreptate. Magistraţii au dispus oprirea furnizării respectivei mărci de pastă, produsă în China

Procesul pastei de dinţi de la penitenciarul din Vaslui, unde sunt încarceraţi mai mulţi ieşeni celebri, printre care şi Relu Fenechiu, a ajuns la final. Judecătorii au stabilit că deţinutul care s-a plâns că a primit din partea reprezentanţilor închisorii pastă de dinţi expirată a avut dreptate şi au decis ca unitatea să fie sancţionată cu un avertisment.

Iniţial, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi stabiliseră o amendă de 10.000 de lei pentru Penitenciarul din Vaslui însă aceasta a fost anulată de judecători, sentinţa nefiind definitivă. “Menţine sancţiunea complementară a opririi definitive a distribuirii produsului pastă de dinţi pentru copii "Cora" cu fluor şi aromă de căpşuni de provenienţă China, achiziţionat de la operatorul economic Mattes Com Ro S.R.L.”, au mai stabilit judecătorii.

 
60 de tuburi de pastă expirată
 
La începutul acestui an, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi amendase cu 10.000 de lei instituţia vasluiană dispunând, de asemenea, retragerea a aproximativ 60 de tuburi de pastă de dinţi care ar fi fost expirate. Reprezentanţii Penitenciarului au contestat în instanţă amenda primită, procesul fiind înregistrat la Judecătoria Vaslui. "Penitenciarul îşi afirmă buna-credinţă, fiind consumatorul final al produsului pentru care s-a primit declaraţie de conformitate de la furnizor. Noi nu avem capacitatea de a stabili dacă un produs sau termenul de valabilitate este contrafăcut. Responsabilitatea revine furnizorului. Noi am făcut mai multe obiecţii în urma controlului de la Protecţia Consumatorilor. Aşteptăm soluţionarea contestaţiei", a precizat Nicolae Toma, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui.
 
La instituţia vasluiană au ajuns de la finele lunii februarie şi fostul liberal Relu Fenechiu, după ce regimul de executare a pedepsei acestuia a fost modificat în semideschis.
 
 
 
 

Comentarii