Proiect ce încurajează educaţia ecologică, la un colegiu ieşean

vineri, 03 martie 2017, 22:03
1 MIN
 Proiect ce încurajează educaţia ecologică, la un colegiu ieşean

Elevii de la Colegiul „Gabaret Ibrăileanu“ vor afla cum pot creşte eficienţa resurselor regenerabile în cadrul proiectului Erasmus „Europa  2020 – creşterea eficienţei resurselor, noi metode şi strategii“. 

Cursul, care urmează să se desfăşoare până în luna mai a acestui an, presupune un modul de formare care însumează 50 de ore, tinerii participanţi la acest program fiind organizaţi într-o echipă de 12 persoane. Astfel, elevii prelucrează o serie de date referitoare la resursele regenerabile care ne sunt puse la dispoziţie şi vor dezbate modalităţile prin care aceste resurse pot fi utilizate eficient în vederea protejării mediului.

Cu alte cuvinte, scopul acestui modul de formare este acela de a educa şi responsabiliza elevii pentru a da naştere la comportamente şi atitudini corecte faţă de mediul înconjurător. „Cursanţii vor deveni persoane-resursă în cadrul colectivelor din care fac parte în ceea ce priveşte prelucrarea informaţiilor, inducerea unor motivaţii recomandabile în contextul manifestărilor de expansiune economică necontrolată, de implementare a unor proiecte ne-ecologice, de utilizare ineficientă a resurselor“, specifică reprezentanţii colegiului. Cursul este organizat de către profesorul Cristina Chiprian, şi propune o abordare transdisciplinară a prevederilor europene în legătură cu protejarea mediului, în cadrul proiectului realizându-se şi o vizită la Staţia de Epurare a ApaVital de la Dancu. De asemenea, în cadrul cursului s-a organizat şi un concurs tematic în parteneriat cu ApaVital. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii