De Business

Punem punctul pe știi

Proprietarul uneia din cele mai cunoscute firme de consultanţă a decedat

joi, 27 noiembrie 2014, 02:50
2 MIN
 Proprietarul uneia din cele mai cunoscute firme de consultanţă a decedat

Ionuţ Nechita (FOTO) a decedat, fiind răpus de o afecţiune devastatoare u el deţinea societatea Avensa Consulting, care a realizat proiecte de peste 250 milioane euro.

Ionuţ Nechita, proprietarul uneia dintre cele mai mari firme de consultanţă din ţară, a pierdut ieri lupta cu o boală necrutăţoare. Acestea deţinea Avensa Consulting, fiind considerat la cei 38 de ani drept un model în domeniul consultanţei în proiectele cu finanţare europeană. Potrivit informaţiilor aflate de la prieteni apropiaţi familiei îndurerate, Nechita a decedat în urma unei lungi suferinţe, cauzate de un cancer la pancreas, în fază terminală. 

În ultimul timp, omul de afaceri a fost mai mereu internat într-un spital din Bucureşti, au indicat aceleaşi surse, dar s-a încercat tratarea acestuia şi în Austria, fără succes însă.  Născut pe data de 6 august 1976 la Iaşi, Nechita a fost licenţiat al Facultăţii de Economie din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza, după care a urmat cursuri aprofundate în domeniul comerţului intraeuropean. În anul 2005, acesta şi-a definitivat studiile în domeniul relaţiilor economice internaţionale prin susţinerea doctoratului. Pe piaţa muncii acesta a intrat în 1997, atunci când a devenit consultant imobiliar la Agenţia „Meridian Service” din Iaşi, unde nu a stat însă foarte mult.

Ulterior, Nechita a devenit city manager şi responsabil pentru coordonarea diferitelor proiecte de market research la o firmă din Bucureşti, iar în 2000 era consultant pe regiunea Moldova al societăţii Kompass. Un an mai târziu, omul de afaceri figura în poziţia de consilier la Hitrom SA Vaslui. În 2003, acesta a înfiinţat Avensa Consulting SRL, unitate cu care a realizat şi implementat la nivel naţional proiecte de dezvoltare pentru programe de preaderare şi postaderare pentru un număr de peste 200 de clienţi publici şi privaţi, cu o valoare totală a proiectelor de peste 250 milioane euro.

Între altele, societatea ieşeanului a derulat contracte şi cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Ionuţ Nechita a fost implicat şi într-un scandal la Iaşi, după ce DNA a solicitat mai multe documente din proiecte europene derulate de Primăria municipiului reşedinţă de judeţ. Cu toate acestea, anchetatorii nu au confirmat niciodată că împotriva sa ar fi fost începută urmărirea penală. Mason şi un împătimit al luptelor marţiale, Nechita lasă Avensa cu afaceri de 9,5 milioane lei anul trecut şi un profit de jumătate de milion de lei. În cadrul firmei figurează 31 de salariaţi, potrivit informaţiilor disponibile pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice.

 

 

Comentarii