Propunere a municipalităţii: abonament electronic RATP pentru studenţi

vineri, 15 ianuarie 2016, 18:18
2 MIN
 Propunere a municipalităţii: abonament electronic RATP pentru studenţi

Studenţii ar putea utiliza serviciile regiei de transport public în comun în baza unei legitimaţii electronice. Aceasta este principala concluzie a întâlnirii care a avut loc la Primărie între primarul interimar Mihai Chirica şi reprezentanţi ai conducerilor unor universităţi de stat şi private din Iaşi.

„Vrem să realizăm un protocol unic cu toate universităţile, în aşa fel încât să eliminăm relaţia dintre RATP şi universităţi, pe de o parte, şi RATP şi studenţi, pe de altă parte. Am convenit cu rectorii prezenţi să eliberăm o legitimaţie electronică, fie anuală, fie pe toată durata studiilor. Distribuţia legitimaţiilor către studenţi să fie atributul universităţilor, iar Primăria să asigure legătura între instituţiile de învăţământ şi RATP“, a declarat primarul interimar, citat într-un comunicat de presă al municipalităţii.

Potrivit acestuia, legitimaţiile ar putea fi utilizate nu doar pentru transport, ci şi pentru acces în spaţii universitare sau în spaţii unde se desfăşoară evenimente culturale la care, de asemenea, să beneficieze de reduceri. La întâlnirea de la Primărie au participat conducerile Universităţii Agronomice, ai Universităţii de Medicină şi Farmacie, ai Universităţii de Arte, ai Universităţii „Petre Andrei“ şi ai Universităţii „Apollonia“.

„Rectorii şi-au exprimat acordul privind propunerea municipalităţii de a înfiinţa un spaţiu comun de lectură, pe timpul nopţii, în perioada sesiunilor de examene, în spaţiul bibliotecii Facultăţii de Filosofie (zona Fundaţie), precum şi pentru organizarea unei festivităţi co­mune la finalul anului universitar“, se mai precizează în comunicatul municipalităţii.

Potrivit primarului interimar, următoarea întâlnire pe tema reducerilor aplicate la studenţi va avea loc atât cu rectorii universităţilor, cât şi cu conducerile ligilor studenţeşti. Propunerile care se vor contura în urma acestor discuţii vor trebui să fie aprobate într-o şedinţă viitoare a Consiliului Local Municipal Iaşi.

Comentarii