Protest al steliştilor, mâine, în centrul Iaşului

vineri, 24 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Protest al steliştilor, mâine, în centrul Iaşului

Aceştia cer MApN să nu lase fără numele consacrat, Steaua, echipa de fotbal pe care ei o susţin.

Suporterii stelişti sunt aşteptaţi mâine la un miting în faţa Prefecturii Iaşi. Primăria a autorizat o solicitare pentru protest în intervalul orar 11 – 14. Manifestarea este organizată la nivel naţional în cel puţin 35 de judeţe, sub titlul „Revoluţia Roş-Albastră“. Mitingul de la Iaşi a fost iniţiat de un grup de suporteri din Târgu Frumos, iar de obţinerea autorizaţiei s-a ocupat un tânăr antrenor de juniori de la un club privat din Iaşi, Laurenţiu Sîrbu.

„Vrem să atragem atenţia asupra acestui scandal: noi nu suntem manipulaţi de nimeni, totul a fost din proprie iniţiativă. E păcat să dispară un brand aşa cum este Steaua, aşa cum îşi doresc unii. Noi nu avem treabă cu Gigi Becali, să se pună la masa tratativelor şi să se-nţeleagă. Noi susţinem actuala echipă din Liga I, considerăm că aceasta este continuatoarea echipei Steaua, pentru că Steaua nu a retrogradat niciodată“, a spus Sîrbu. El a adăugat că Armata nu se gândeşte la „sentimentele suporterilor şi tradiţia echipei Steaua“. Potrivit lui Sîrbu, participanţii la miting vor afişa bannere cu mesaje de susţinere pentru Steaua, precum „Unica Steaua este acum în Liga I“. 

Organizatorul principal al protestului este un suporter stelist stabilit acum în Marea Britanie, iar apelul său a dus la iniţierea de manifestaţii în 35 de judeţe. „În cazul Steaua, noi suntem justiţia! Steaua nu moare, Steaua nu se fură, Steaua nu dispare, Steaua nu se clonează! (…) Rog toţi participanţii să dăm dovadă de bun-simţ, decenţă şi inteligenţă! Nu răspundeţi la provocări, nu scandaţi lozinci vulgare sau indecente“, se arată pe pagina de Facebook pe care este popularizat protestul la nivel naţional. În autorizaţia dată de Primăria Iaşi se arată că suporterii vor putea ocupa spaţiul public situat în faţa Prefecturii timp de trei ore, fiindu-le interzisă deplasarea spre alt amplasament. „Manifestarea publică trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, cu protecţia participanţilor şi a mediului ambiant“, se precizează în actul de autorizare. 

 

 

Comentarii