Proxenet ieşean extrădat din Italia

sâmbătă, 08 noiembrie 2014, 02:50
2 MIN
 Proxenet ieşean extrădat din Italia

Unul dintre cei mai căutaţi proxeneţi ieşeni a fost prins în Italia. Iulian Vulpe, în vârstă de 44 de ani, era căutat din 2010, acesta dispărând imediat după ce a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de persoane, trafic cu minori şi constituirea unui grup infracţional organizat.

El a fost extrădat pe 6 noiembrie şi îşi va ispăşi pedeapsa la Penitenciarul Rahova. Bărbatul a fost implicat şi în traficul cu droguri. Acesta a pus pe picioare o întreagă reţea de trafic cu persoane pentru exploatare sexuală, împreună cu Ana Roxana Şoric şi Mihai Bălteanu. Din banii obţinuţi, cei trei şi-au cumpărat case şi autoturisme de lux, ba chiar şi-au pus bani deoparte în conturi din bănci, pentru „zile negre“.

Pentru traficul de droguri, Vulpe a fost cercetat împreună cu alţi membri din familia sa, respectiv fraţi, părinţi şi socri. El a fost prins după ce a cultivat droguri pe mai multe terenuri din Aroneanu şi Bosia. Anchetatorii au stabilit că o parte din droguri provenea din Republica Moldova, iar o altă parte era cultivată cu seminţe aduse din Italia. Vulpe şi unul dintre fraţii săi au fost prinşi în flagrant delict chiar la puţin timp după ce au recoltat o parte din droguri. Culmea, în casa părinţilor bărbatului situată pe strada Spancioc din Iaşi, poliţiştii antidrog i-au găsit pe ceilalţi membri ai familiei chiar în timp ce împachetau cannabisul în pliculeţe. De asemenea, pe un teren din Aroneanu care aparţinea lui Laurenţiu Bercu, socrul lui Petronel Vulpe, poliţiştii au găsit 46 de fire de cânepă indiană care urmau să fie recoltate. În localitatea Bosia, Emil Vulpe, bunicul lui Iulian, mai avea în grădină 29 de plante. Tinerii le spuseseră bunicilor şi socrilor că plantele erau folosite pentru ceaiuri. În urma descinderii, poliţiştii au găsit aproximativ 100 kilograme de plante.

 

Comentarii