Proxenetul care făcea sex cu fetele înainte de a le scoate la stradă rămâne în arest

sâmbătă, 01 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Proxenetul care făcea sex cu fetele înainte de a le scoate la stradă rămâne în arest

El este acuzat de procurori că a racolat 17 fete pe care le-a pus să se prostitueze fie în localuri din Iaşi, fie la Roma.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis ieri să prelungească măsura arestului preventiv pentru încă 30 de zile în cazul proxenetului ieşean Mircea Cristian, zis „Katy“. Acesta este acuzat de procurori că a racolat 17 fete pe care le-a pus să se prostitueze fie în Iaşi, fie la Roma. Nouă dintre victimele din acest dosar sunt minore, cea mai mică având vârsta de 12 ani. „Katy“ ar fi intrat pe piaţa traficului de carne vie încă din 2011, el colaborând în acest sens cu Dobrin Piţai, în prezent fugit din ţară.

„Ca metodă de racolare, tinerelor li se promiteau locuri de muncă bine plătite în Italia sau chiar li se spuneau că vor merge să practice prostituţia dar că vor primi o parte din banii obţinuţi. De cele mai multe ori, Mircea Cristian simula relaţii sentimentale cu tinerele recrutate, convingându-le să accepte practicarea prostituţiei prin promisiunea unui viitor împreună cu acesta“, au precizat procurorii. Procurorii au mai arătat că, după ce erau racolate, fetele erau cazate la o locuinţă  deţinută de Cristian Mircea, în cartierul Păcureţ. Proxenetul le lua cărţile de identitate şi apela de diverşi transportatori pentru a le duce pe fete în Italia.

În Roma, fetele practicau prostituţia pe Via Palmiro Togliatti şi era supravegheată permanent de Cristian Mircea. Anchetatorii mai arată că Mircea obişnuia să facă sex cu fetele înainte de a le trimite în Italia, iar dacă nu era mulţumit de prestaţia acestora, ele rămâneau pentru a se prostitua în Iaşi. Cea mai mică dintre fetele care au fost supuse acestui test avea doar 12 ani. 
 
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii