Puncte importante, restanţe la joc

miercuri, 03 aprilie 2013, 01:50
4 MIN
 Puncte importante, restanţe la joc
 
CSMS Iaşi a obţinut luni seara prima victorie din 2013.

Deşi a întâlnit lanterna clasamentului, o echipă formată din jucători extrem de tineri, lipsiţi de experienţă, care a punctat doar la capitolul pregătire fizică, echipa ieşeană s-a impus extrem de greu, cu mari emoţii. Acest lucru s-a datorat problemelor serioase etalate de gazde atât pe plan ofensiv cât şi defensiv, lucru recunoscut şi de antrenorul Liviu Ciobotariu, absenţele lui Vladu şi Claudiu Tudor destabilizând echipa mai mult decât s-a crezut. Din punct de vedere tactic, trecerea la modulul “4-4-2”, preferatul antrenorului ieşenilor, Liviu Ciobotariu, nu a adus nimic bun în atac. Numărul ocaziilor de gol a fost extrem de mic, şansa Iaşului fiind că ambele faze de poartă importante create au fost concretizate. S-a ajuns într-o astfel de situaţie pentru că dispecerul Moutinho rămâne extrem de departe de jucătorul prezentat în iarnă, Ţigănaşu este în regres faţă de startul anului, Claudiu Ionescu – mult sub nivelul etalat în vara trecută, la Mitic s-a simţit faptul că a fost la primul meci din 2013, iar Milea, care, firesc, a avut rol preponderent defensiv, nu a fost precis în ceea ce priveşte şuturile de la distanţă. În atare condiţii, singurul jucător de profil ofensiv care a corespuns, Pătulea, a avut viaţă grea, atacantul venit de la Farul luptându-se des de unul singur, în condiţiile în care a avut şi puţină materie primă la dispoziţie şi susţinere aproape nulă. Deranjantă în atac nu a fost doar lipsa de luciditate, de exploatare a calităţilor tehnice superioare ori a experienţei, ci şi cea de nerv, jucătorii ieşeni evoluând minute bune ca şi cum jocul nu avea vreo miză deosebită.
În ceea ce priveşte defensiva, dacă s-a ajuns ca Mihălăchioaie, care a fost sub nivelul etalat în jocul cu Pandurii, când a bifat a doua prezenţă în Liga I, să fie fundaşul care a greşit cel mai puţin, acest lucru spune multe despre randamentul lui Tincu, Avrămia şi Mitrea! Într-un astfel de context, doar lipsa de curaj, tupeu şi precizie (cum a luftat Antonache în minutul 20!) a oaspeţilor au făcut pe Irimia să nu aibă serios de lucru luni seara.
În ceea ce priveşte banca tehnică, dacă nu a reuşit să le transmită jucătorilor starea de determinare necesară şi nu a găsit soluţiile ca jocul să curgă conform aşteptărilor, Liviu Ciobotariu a fost inspirat atunci când a venit vorba de schimbări. Imediat ce Bistriţa a egalat şi echipa sa a rămas în zece oameni, tehnicianul a preferat să treacă la un sistem riscant “3-4-2”, care a dat roade. Deşi Gloria a introdus şi al doilea atacant în minutul 65, Iaşul a fost echipa care a marcat, al doilea jucător trimis în teren de “Ciobi”, Onofraş, ducând scorul la 2-1 în minutul 70, la câteva secunde de la intrarea în joc. Imediat după reuşita la care Milea şi-a adus un aport important, tehnicianul ieşean a renunţat la un mijlocaş ofensiv, Moutinho, a introdus unul defensiv, Straton şi l-a retras pe Mitic fundaş dreapta, ducând jocul spre conservare. Eliminarea lui Ţigănaşu, din minutul 84, a complicat şi mai mult lucrurile, însă reacţia echipei, împinsă de la spate de o asistenţă de excepţie, a făcut ca punctele să rămână în Copou.
Iaşul a ajuns astfel la două puncte de un loc neretrogradabil şi la trei de locul 12 şi are în continuare şanse importante de continuare a mariajului cu Liga I, mai ales că după jocul cu Steaua, de la sfârşitul săptămânii, urmează mai multe partide cu echipe aflate pe acelaşi palier.
 
 
 
CSMS-catalog
 
Irimia (6) – sigur în rarele momente în care a avut de lucru.
Mihălăchioaie (5,5) – cel mai sigur dintre fundaşii titulari.
Tincu (3) – în 12 minute a luat două cartonaşe galbene, provocând şi penaltiul din care Gloria a egalat, în minutul 59.
Avrămia (4) – regres evident.
Mitrea (4) – în nota sa obişnuită.
Mitic (6) – debut bun; a semnat pasa decisivă de la primul gol.
Milea (6) – a muncit, a dat lovitura de cap care a generat golul victoriei, marcat de Onofraş.
Moutinho (5) – în ciuda lansării lui Mitic, la primul gol, rămâne mult sub aşteptări.
Ţigănaşu (3) – a centrat bine la faza în urma căreia s-a marcat golul doi, a intrat aiurea în minutul 84, când a luat un cartonaş roşu inutil şi şi-a lăsat echipa în opt jucători de câmp într-un final tensionat.
Pătulea (7,5) – de departe, cel mai bun jucător de pe teren; a marcat, s-a zbătut, a luptat până la epuizare.
Cl. Ionescu (5) – fără realizări importante.
Creţu (5,5) – nu a mai greşit decisiv.
Onofraş (7) – plasat inspirat, a marcat din careul mic la prima atingere a balonului.
Straton (5,5) – a alergat mult.

Comentarii