Puncte pierdute aiurea

joi, 13 august 2015, 01:43
4 MIN
 Puncte pierdute aiurea

CSMS merita cel puţin o remiză în partida pierdută la Botoşani după o gafă incredibilă a lui Voicu

 

 
Excelând la capitolul pragmatism în returul trecut, CSMS Iaşi a început să irosească puncte importante în acest sezon. După ce în prima rundă a făcut doar o remiză cu o trupă care s-a exprimat extrem de modest, FC Voluntari, marţi, la Botoşani, CSMS a făcut un cadou şi mai mare unei alte formaţii al cărui joc a suferit din plin.
Uzată de meciurile din Europa League, măcinată de accidentări, eterogenă după mutările masive din această vară, rămasă fără vedeta echipei, Marius Croitoru, care a plecat înainte de meci după un conflict cu antrenorul, aflată într-o stare de tensiune maximă la nivelul vestiarului dar şi al relaţiei cu tribuna, spectatorii contestându-l pe mult prea vulcanicul tehnician Leo Grozavu, FC Botoşani a
fost umbra formaţiei solide, arţăgoase de anul trecut. Gazdele nu au fost în stare să-şi creeze decât o singură ocazie de gol timp de 90 de minute, nu au tras pe poartă în primul act (!) şi au cadrat după odihnă, cu o excepţie, doar din afara careului! Botoşaniul s-au impus doar ca urmare a unui moment de black-out al căpitanului de echipă al Iaşului, Ionuţ Voicu provocând un penalty după un henţ total inutil.
Până atunci, defensiva oaspeţilor a fost sigură, Grahovac fiind destul de liniştit, scutul imediat funcţionând bine. Nu la fel se poate spune despre primul zid de protecţie, ce nu a găsit soluţii de a-l anihila pe singurul jucător viu al gazdelor, Cabrera, care, printre altele, a şutat periculos de trei ori şi a provocat avertizarea ambilor închizători ai Iaşului.
În ceea ce priveşte aspectul ofensiv, Iaşul a avut mai multă culoare faţă de alte meciuri. Profitând de faptul că distanţele între liniile gazdelor au fost mari, CSMS a contabilizat cifre excelente pentru o formaţie în deplasare în ceea ce priveşte şuturile (10) şi încercările cadrate (7), ultima fiind extrem de rară pentru ieşeni şi la partidele de pe teren propriu. Şi în ceea ce priveşte ocaziile, Iaşul a stat bine, în afara oportunităţii imense a lui Grigorie, din minutul 57, având trei, poate chiar patru faze de poartă periculoase. Din păcate, Iliev a fost în zi mare, astfel că echipa care în multe alte dispute a înscris din jumătate de ocazie nu a punctat în derbiul regional.
CSMS nu are timp să se vaite pentru că a pierdut un meci din care ar fi meritat măcar un punct, dacă nu victoria. Duminică, în Copou vine Dinamo, o grupare care continuă să se caute şi pe care ieşenii pot să o depăşească. Foarte important în aceste zile este şi modul în care fotbaliştii şi antrenorii ieşeni vor reuşi să-l ajute pe Ionuţ Voicu să depăşească momentele dificile prin care trece. Chiar dacă este puternic din punct de vedere psihic, căpitanul de echipă, care a comis al treilea penalty în şase meciuri, are nevoie de susţinere pentru a redeveni fotbalistul determinant care a fost în sezonul trecut.
 
Ultima oră: Voicu va fi penalizat
Atmosfera în cadrul lotului ieşean a fost extrem de tensionată aseară. Voicu nu a mai ieşit la antrenament în urma unor discuţii contradictorii derulate în vestiar. “Voicu va fi penalizat conform Regulamentului de Ordine Interioară” a declarat preşedintele CSMS, Florin Prunea. “Am conştiinţa curată, chiar dacă am greşit din punct de vedere sportiv. M-au deranjat anumite reproşuri, dar voi respecta toate deciziile conducerii” a comentat căpitanul Iaşului.
 
 
 
CSMS-catalog
 
Grahovac (6) – sigur.
Voicu (2) – gafa inexplicabilă pe care a făcut-o în minutul 82, când a comis henţ în careu, a decis partida.
Mihalache (6), Frăsinescu (6) – un singur moment de nesincronizare, în minutul 11, când Neziri a rămas singur cu portarul.
Ţigănaşu (6) – nu a avut probleme cu Brata, a avut câteva urcări bune.
Mitic (5), Enescu (5) – nu au găsit soluţia de a-l anihila pe singurul jucător activ al gazdelor, Cabrera.
Viveiros (5) – mai prezent în joc faţă de meciurile precedente, rămâne însă ineficient.
Grigorie (5,5) – câteva sclipiri, a semnat cea mai mare ocazie a meciului, în minutul 57, când Iliev a avut o intervenţie de excepţie.
Böle (6) – cel mai activ om din ofensiva Iaşului.
Golubovic (5) – a punctat doar la capitolul efort.
Gheorghe (4,5) – nu a intrat în joc.
Ciucă a intrat în minutul 78, iar Ganea în minutul 87.

 

Comentarii