Răducu răspunde bine la simulările pentru tratament. Sportivul se află internat într-un spital din Roma

marți, 06 ianuarie 2015, 02:56
3 MIN
 Răducu răspunde bine la simulările pentru tratament. Sportivul se află internat într-un spital din Roma

După ce a trecut prin mai multe cumpene, Radu Ionuţ Avasilcăi, elevul de la Liceul Sportiv diagnosticat cu cancer, se află în prezent internat la Policlinica Agostino Gemelli din Roma, Italia, unde a început procedurile tratamentului.

În urma campaniei din ţară, pentru Răducu s-au strâns în jur de 60.000 de euro, bani care i-au salvat viaţa, deoarece medicii i-au spus să înceapă tratamentul cât mai repede posibil, pentru a avea şansă la viaţă. În urma analizelor şi a tomografului făcute de Crăciun, medicii din Roma i-au stabilit tratamentul, îl vor iradia cu plutoniu.

„Revelionul l-am petrecut la spital“

Acum, Răducu trece prin simulările care le arată medicilor de modul cum organismul său răspunde acestor ira­dieri. Vestea bună este că Răducu răs­punde bine la simulări şi va putea începe tratamentul în scurt timp. „Am trecut până acum prin două simulări de terapie, o aştept pe a treia pe data de 9 ianuarie. Mă simt bine, răspuns bine la simulare, va trebui să stau aici câteva luni, prin martie abia voi ajunge acasă. A venit şi mama la mine, ieri a plecat acasă, va mai veni o dată în februarie. Revelionul l-am petrecut la spital, s-a organizat o masă pe sală pentru pacienţi, a fost şi tata alături de mine“, spune Răducu de pe patul de spital. Şi pentru că are destul timp liber, Răducu şi-l petrece citind şi uitându-se la filme. Ieri, de exemplu, când a vorbit cu noi, Răducu citea din cartea părintelui Arsenie Boca. Nu întâmplător, în timpul campaniei umanitare, acesta împreună cu familia au mers într-un scurt pelerinaj la mormântul său. La Clinica din Roma are grijă de el doctorul Massimo Liberatori, medic renumit. Abia la sfârşit, la externare, vor afla preţul pentru acest tratament, însă, din surse neoficiale, familia Avasilcăi a aflat că se vor descurca cu banii strânşi.

A fost internat înainte de Crăciun

Iniţial, Răducu trebuia să meargă la o clinică în Elveţia, însă preţul tratamentului nu a fost deloc estimat. Deşi iniţial medicii le transmiseseră părinţilor că îi va costa în jur de 20.000 de euro, pe ultima sută de metri au trimis un alt preţ, care se ridica la 100.000 de euro, de cinci ori mai mare. Disperat, tatăl lui Răducu a găsit o altă clinică, de astă dată în Germania, unde întreg tratamentul îi costa 40.000 de euro. Însă şi aici au eşuat, deoarece clinica l-a programat pe Răducu abia peste o lună, iar acesta nu are timp. Într-un final, aceştia au găsit clinica din Roma, unde Răducu şi-a petrecut Sărbătorile, departe de casă, deoarece a fost internat chiar în zilele Crăciunului. Cu informaţii despre starea de sănătate a ieşeanului vom reveni în alte ediţii. Răducu, elev în vâstră de 18 ani, a fost diagnosticat cu tumoră pe nervii optici în luna august, când a fost operat de sinuzită. Până la plecarea lui la Roma, Răducu a făcut şedinţe de chimioterapie la Iaşi, însă, pentru a scăpa de cancer, el are nevoie de tratament prin iradiere, ce nu se poate face în ţară.

Comentarii