Rănit la cap după un accident de motoscuter

luni, 29 mai 2017, 21:19
2 MIN
 Rănit la cap după un accident de motoscuter

Un bărbat accidentat lângă Paşcani a trecut prin trei spitale până a fost internat. Pacientul în vârstă de 30 de ani a fost internat ieri la Spitalul de Neurochirurgie, după ce anterior trecuse prin Compartimentul de Primire Urgenţe de la Spitalul Municipal din Paşcani şi prin Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Victima, rănită după un accident de motoscuter, a fost internată cu mai multe traumatisme ale capului şi ale coloanei vertebrale. „Pacientul era pilotul unui motoscuter şi a ajuns în UPU policontuzionat. Tânărul prezenta un traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, otoragie stângă, epitaxis bilateral, contuzie de coloană cervicală, dorsală şi lombară, respectiv contuzie de bazin. După investigaţiile din UPU a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie pentru tratament de specialitate“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Accidentul de motoscuter în urma căruia tânărul a fost spitalizat s-a petrecut în Lunca Paşcani. A doua persoană care se afla pe motoscuter şi care a fost la rândul ei rănită a rămas pentru îngrijiri în spitalul păşcănean. „La locul solicitării a fost dirijat de urgenţă un echipaj medical de tip B2, cu asistent, şi a fost trimis şi un echipaj EPA Paşcani. Echipajul ambulanţei a preluat un bărbat de 30 de ani care a căzut de pe motoscuter şi prezenta un traumatism cranio-cerebral cu plagă în regiunea frontală şi una la nivelul piramidei nazale, cu sângerare, excoriaţii multiple în regiunea membrului superior drept, în regiunea abdominală dreaptă, genunchi drept, şi tumefiere de articulaţie la umărul drept, cu dureri. Pacientul era conştient şi prezenta halenă etilică“, a arătat asistent principal Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iaşi. Victima preluată de ambulanţă a fost transportată în Compartimentul de Primire Urgenţe de la Spitalul din Paşcani. 

Comentarii