Rectorul UMF şi o delegaţie a Primăriei, la o discuţie la Ministerul Sănătăţii pe tema Spitalului Regional de Urgenţe

vineri, 30 iunie 2017, 19:45
1 MIN
 Rectorul UMF şi o delegaţie a Primăriei, la o discuţie  la Ministerul Sănătăţii  pe tema Spitalului Regional de Urgenţe

Autorităţile locale au participat alaltăieri la o nouă rundă de discuţii la Ministerul Sănătăţii (MS) pe tema proiectului privind construirea Spitalului Regional de Urgenţe (SRU). Faţă de alte întâlniri de acest fel, la reuniune au participat de la Iaşi, în afara şefilor Primăriei, şi rectorul UMF, Viorel Scripcariu, precum şi şefa UPU-SMURD, dr. Diana Cimpoieşu. 

Potrivit viceprimarului Gabriel Harabagiu, cu ocazia acestei întâlniri reprezentanţii municipalităţii au discutat şi cu reprezentanţi ai celor trei firme de consultanţă care asigură asistenţa tehnică în cadrul celor trei proiecte pentru construirea de spitale regionale (Craiova, Cluj şi Iaşi): Planet SA, Conseil Sante şi Tieg. „Noi am prezentat o sinteză a demersurilor făcute până acum pentru acest proiect vital pentru comunitatea noastră şi pentru întreaga Regiune Nord – Est, precum şi protocolul de colaborare între Municipiul Iaşi şi Ministerul Sănătăţii aprobat în cadrul Consiliului Local.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii ne-au adus la cunoştinţă că hotărârile de guvern privind proiectele celor trei spitale regionale de urgenţă sunt în circuitul de avizare“, a declarat viceprimarul Harabagiu, citat într-un comunicat de presă al municipalităţii. Lucrările la SRU Iaşi ar urma să înceapă pe parcursul anului 2019, iar termenul de finalizare este anul 2023. SRU va fi construit în Moara de Vânt, unde Primăria Iaşi a pus la dispoziţia MS o suprafaţă de 12 ha. 

 

 

Comentarii