Regele mansardelor de la Iaşi, Simileac, s-a reorientat. Trage ţepe firmelor de leasing

sâmbătă, 30 noiembrie 2013, 02:50
2 MIN
 Regele mansardelor de la Iaşi, Simileac, s-a reorientat. Trage ţepe firmelor de leasing

Teodor Coman, ieşeanul acuzat că a înşelat 73 de persoane cu 6,5 milioane de lei, este învinuit de procurori de fals şi înşelăciune într-un nou dosar al procurorilor.

În urma unei anchete a pro­curorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Teodor Coman, fost Simileac, este acuzat că ar fi luat două maşini în leasing folosindu-se de documente false. Potrivit anchetatorilor, în 2007, Coman a cum­părat de la VB Leasing Ro­mânia, în numele Trustului de Construcţii Moldova, pe care îl administra, două maşini Dae­woo în valoare totală de peste 45.000 de lei. Tranzacţia s-ar fi efectuat în baza unui act semnat de unul dintre directorii firmei, care însă nu ştia despre intenţiile ilicite ale lui Coman. Respectivul document atesta în mod nereal că societatea es­crocului avea posibilitatea să achite ratele. „Nu a fost plătită nicio rată de leasing, iar ma­şinile au fost folosite de inculpat până în 2009“, a precizat Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tri­bunal. Societatea prejudiciată a înaintat plângere către auto­rităţi, ancheta întinzându-se atât de mult din cauza expertizelor de specialitate.
Autoturismele au fost puse sub sechestru de DIICOT în momentul în care unitatea a început prima anchetă care îl viza pe Coman. El este implicat în aşa-numita afacere a man­sardelor. În acest dosar, 73 de persoane acuză un prejudiciu de 6,5 milioane lei. Păgubiţii susţin că au semnat cu Teodor Coman şi cu soţia sa, Violeta Cezara, contracte de construire sau cumpărare a unor apartamente amplasate la mansardele unor blocuri.

Victimele spun însă că au rămas şi fără bani, şi fără lo­cuinţe. Procesul în care cei doi soţi sunt acuzaţi de înşelă­ciune se află pe rolul Tribu­nalului Iaşi.

Comentarii