N

Regii tutunului de contrabandă din Iaşi, arest la domiciliu

N

marți, 27 mai 2014, 01:50
2 MIN
 Regii tutunului de contrabandă din Iaşi, arest la domiciliu

\N

Tribunalul a respins încarcerarea a cinci persoane care alimentau piaţa neagră a Iaşului cu ţigări netimbrate din Ucraina sau Moldova

Cei mai importanţi membri a două grupări care aduceau la Iaşi ţigări de contrabandă au fost arestaţi la domiciliu în urma unei decizii luate de Tribunalul Iaşi. Magistraţii au respins astfel propunerea de arestare preventivă a procurorilor DIICOT pentru Dumitru Radu Sacu, Romeo Enache, Alin Petru Holicov, Petru Puiu şi Silvian Ionel Apălimăriţei.

Potrivit procurorilor, grupările infracţionale din care făceau parte cei cinci ar fi fost puse pe picioare în luna august a anului trecut. „Din probatoriul administrat rezultă că, în perioada august 2013 – mai 2014, membrii grupării infracţionale au introdus, preluat, achiziţionat şi recomercializat prin intermediul unor societăţi sau prin intermediul unor persoane cunoscute în mediul celor care se ocupă cu traficul de ţigări ca «pieţari» (aşa-zisul trafic stradal) cantitatea de cel puţin 26.775 pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina ţigări care au fost introduse fie pe frontiera «verde» fie prin diferite puncte de frontieră de către membrii grupării“, au precizat procurorii DIICOT Iaşi.

Aceştia mai spun că membrii celor două grupări acţionau prudent, pentru a nu fi prinşi, achiziţionând cantităţi relativ mici de ţigări şi distribuindu-le rapid pe piaţa neagră din Iaşi. Din cele două grupări făceau parte, în total, 32 de persoane. Acuzaţiile sunt de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată.
 

Comentarii