România participă cu 6 gimnaşti şi 2 gimnaste la Europenele de la Moscova

marți, 09 aprilie 2013, 17:28
2 MIN
 România participă cu 6 gimnaşti şi 2 gimnaste la Europenele de la Moscova

FR de Gimnastică a stabilit delegaţia României, din care fac parte 6 băieţi şi 2 fete, pentru participarea la Campionatul European 2013, găzduit de Moscova între 17 şi 21 aprilie.

La feminin, vor face deplasarea Larisa Iordache şi Diana Bulimar, însoţiţi de antrenorii Octavian Bellu şi Lucian Sandu. Campioana olimpică Sandra Izbaşa, din motive de pregătire, nu va fi prezentă la Moscova pentru a-şi apăra titlul european la sărituri, cu cucerit în 2012 la Bruxelles.

Lotul masculin este alcătuit din Flavius Koczi, Marius Berbecar, Vlad Cotuna, Andrei Vasile Muntean, Ovidiu Buidoso şi Andrei Ursache. Colectivul tehnic este format din Vasile Vug, Marius Urzică, Ionuţ Corlaci şi antrenorul coordonator Ioan Suciu.

Gimnaştii români au ca obiectiv cucerirea a 1-2 medalii şi 1-2 clasări pe locurile IV-VI. De menţionat că Europenele programează doar întreceri individuale, dar nu şi pe echipe.

Antrenorii vor decide la Moscova la ce aparate vor concura gimnaştii.

”Competiţia, la ora asta, e mai importantă pentru băieţi, decât pentru fete. Băieţii se află de mai mult timp în pregătire, iar fetele care merg sunt de obiectiv. După cum se vede numeric, suntem în creştere cu restul componentelor. Nu este o competiţie de viaţă şi de moarte, dar nici nu mergem după principiul lui Coubertin, nu putem face aşa”, a declarat Adrian Stoica.

Din delegaţia condusă de preşedintele Adrian Stoica mai fac parte arbitrii Augustin Pop, Dragoş Bîrzu (în concursul masculin), Gabriela Robu şi Angela Cacoveanu (concursul feminin), medicul Cristian Stoiciu, asistenţii Andreea Ianaşi şi Răzvan Spirescu.

Delegaţia României va pleca sâmbătă 13 aprilie în Rusia, la ora 8,00, de pe aeroportul Otopeni. (Agerpres)

Comentarii