S-a aflat cine este poliţistul care lua benzină la bidon. E cercetat acum de şefii săi

vineri, 19 august 2016, 01:59
2 MIN
 S-a aflat cine este poliţistul care lua benzină la bidon. E cercetat acum de şefii săi

Maşina fotografiată întâmplător aparţine secţiei Popricani. Șefii Poliţiei ieşene vor să afle dacă s-a comis vreo ilegalitate 

Poliţistul ieşean surprins şi fotografiat de un ieşean că alimentează autoturismul de serviciu într-un mod în care poate fi suspecat că fură carburant activează la Secţia 3 Rurală Popricani. Reprezentanţii Poliţiei ieşene au precizat că poliţistul este cercetat printr-o dispoziţie a şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. „Prin dispoziţia domnului chestor Ioan Scripniciuc dată departamentului Control Intern, faptul este cercetat. Dacă această comisie va stabili că este vorba despre o abatere, vor fi luate măsurile legale“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Poliţistul este cercetat după ce, în urmă cu câteva zile, a fost fotografiat în timp ce se afla la un stand din benzinăria Lukoil Păcurari, în timp ce alimenta în mod neobişnuit cu carburant autoturismul de serviciu. Acesta a deschis portiera din spate, cel mai probabil pentru a „masca“ faptul că umple un recipient aflat în interiorul maşinii, şi nu rezervorul autoturismului.

Fotografia a fost postată pe Internet, iar părerile internauţilor ieşeni au fost împărţite: dacă majoritatea blamează poliţistul că ar fura combustibil, unii sunt de părere că poliţistul îşi face provizii pentru zile negre, iar alţii că alimentează pentru alţi colegi. „Nu sunt în pană de combustibil. Autospecialele MAI primesc o cotă lunară de carburant, aproximativ 100 – 150 de litri, dar cantitatea este alocată pe tranşe de câte 20, 30 de litri. La o secţie sunt mai multe autospeciale, secţii care pot fi la ţară unde nu sunt staţii peco, motiv pentru care merge o singură maşină şi alimentează pentru altele. Nu fură nimeni acei 20 de litri amărâţi“, este de părere un ieşean. Autoturismul de poliţie fotografiat de ieşean şi postat pe internet are numărul de înmatriculare MAI 39154.

Comentarii