S-a schimbat garda la Palatul de Justiţie din Iaşi. Lista oficială a noilor şefi

joi, 17 iulie 2014, 01:57
2 MIN
 S-a schimbat garda la Palatul de Justiţie din Iaşi. Lista oficială a noilor şefi

Parchetul de pe lângă Judecătorie şi instanţa aferentă au şefi noi. Schimbări şi în ceea ce priveşte vicepreşedinţii de instituţii.

Schimbări importante în structura parchetelor şi instanţelor ie­şene. Mai multe instituţii juridice au din această vară şefi noi.

O formulă de conducere complet nouă întâlnim la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, acolo unde prim-procuror a fost numit, urmare a câştigării concursului, procurorul Monica Palaghia. Magistratul va fi ajutat în aparatul de conducere al unităţii de colega sa Daniela Alina Mangalagiu. Cele două o­cupă locurile lăsate libere încă de la începutul anului de formula de tristă amintire Oana Nica-Irina Perjoiu, prima dintre cele demisionând din funcţia de conducere după ce în prealabil fusese propusă spre eliberare de Consiliul Superior al Magistraturii.

Înce­pând cu 15 iulie a fost numită pentru trei ani ca preşedinte al Judecătoriei Iaşi şi magistratul Daniela Falcan. Funcţia a fost ocupată până în prezent, prin de­le­gare, de judecătorul Florin Co­lip­că. La începutul acestui an, şefia Jude­cătoriei a rămas liberă urmare a trans­ferului judecătoarei Anda Ciocântă la Secţia Penală a Curţii de Apel Iaşi.

Şi la această din urmă instituţie s-a bătut în cuie aparatul de conducere. Cris­tina Truţescu, ori­ginară din Paşcani, este pre­şedintă în timp ce adjuncţii acesteia sunt Diana Micu Cheptene şi Nicu Iustinian Obreja-Manolache.

Schimbări s-au produs şi în organigrama Tribunalului Iaşi acolo unde unul dintre vicepre­şe­dinţii instanţei, Lorena Tar­lion, a lăsat locul judecătoarei Andreea Trifan. Celălalt post de vicepre­şedinte va fi ocupat pentru încă trei ani de judecătorul Florin Andrei, în timp ce preşedintele Narcis Stoica îşi va exercita şi el cel de-al doilea mandat.

La Tri­bunalul Militar a fost numit judecătorul Radu Tărniceriu, fost preşedinte al Tribunalului Iaşi, cel care a exercitat până luna aceasta funcţia de vicepreşedinte al instanţei. Tărniceriu a fost pus sub acuzare oficial de DNA pentru trafic de influenţă la scurt timp după promovare.
 

Comentarii