S-a urcat beat la volan, a trecut pe roşu şi le-a oferit poliţiştilor 400 euro mită

joi, 05 decembrie 2013, 02:50
2 MIN
 S-a urcat beat la volan, a trecut pe roşu şi le-a oferit poliţiştilor 400 euro mită

Un bărbat de 44 de ani din Târgu Frumos a fost condamnat, ieri, la doi ani de închisoare cu executare pentru dare de mită. Mihai Mocanu a fost acuzat că a încercat să mituiască doi poliţişti cu 400 de euro pentru a scăpa de un dosar penal. El avea şi două condamnări cu suspendare care au fost revocate.
Potrivit anchetatorilor, pe 25 iulie 2012, Mocanu a fost oprit de agenţi pe strada Bogdan Vodă din Târgu Frumos, după ce a nu a oprit la culoarea roşie a semaforului. Şoferul, care avea permis de Italia, a fost şi testat cu alcooltestul reieşindu-i o concentraţie de 0.75 la mie în aer. În timp ce po­liţiştii îl conduceau spre spital pentru a i se preleva probe biologice, Mihai Mocanu le-a promis celor doi poliţişti că le va da câte 200 de euro pentru a închide ochii la in­fracţiune. Ulterior, a mers acasă şi a luat banii îndreptându-se înspre secţia de Poliţie pentru a-şi onora promisiunea. Numai că, între timp, cei doi agenţi îl denunţaseră la Parchet, iar în momentul în care şoferul a scos banii, acesta a fost prins în flagrant delict de procurori.
Ulterior, Mihai Mocanu a plecat în Italia şi nu s-a mai întors până în momentul trimi­terii în judecată. Sentinţa dată în cazul şo­ferului nu este definitivă.

Comentarii