Dispută politică în forul local de decizie pe tema pensionarilor membri de partid

S-au politizat cluburile pensionarilor din oraş?

joi, 01 august 2013, 01:50
3 MIN
 S-au politizat cluburile pensionarilor din oraş?

Totul a pornit de la cererea unui ieşean pentru un spaţiu, fost punct termic, care să fie „club al pensionarilor“, el recomandându-se „membru al PSD“. PDL acuză că accesul în aceste cluburi ar fi unul pe criterii politice.

Pensionarii din oraş au ajuns subiect de dispută în Consiliul Local. Aleşii de la PDL Iaşi s-au revoltat în cadrul şedinţei ordinare de ieri pe motiv că pensionarii care sunt şi membri ai PSD sunt privilegiaţi de Primărie. Conflictul a pornit de la o cerere făcută de un ieşean din cartierul Mircea cel Bătrân care a solicitat să primească un punct termic al Primăriei pentru a amenaja un club al pensionarilor. Deoarece pensionarul s-a recomandat drept „membru al PSD nr. 50“, consilierii locali din opoziţie au protestat pe motiv că bătrânii lor sunt discriminaţi. „Eu, ca preşedinte interimar al PDL, solicit şi eu un spaţiu pentru pensionarii PDL. Dacă suntem de acord cu solicitarea făcută, trebuie să fiţi de acord şi cu cererea noastră“, a spus consilierul Gabriel Surdu. Acesta s-a plâns şi de activitatea care se desfăşoară în cluburile pensionarilor din municipiu, care ar fi „exclusivistă“. „În aceste cluburi, există exclusivitate. Nu sunt primiţi toţi pensionarii. Vă asigur că noi vom primi şi pensionarii PSD şi PNL în cluburile noastre“, a mai spus Surdu. În ciuda opozanţilor, majoritatea consilierilor au fost de acord să atribuie mai multe spaţii din punctele termice. „Calitatea de membru al unui partid politic nu este o ruşine. Considerăm oportun acest proiect, care nu trebuie să fie politizat“, a spus viceprimarul Mihai Chirica. Cluburi ale pensionarilor vor fi înfiinţate astfel în Mircea cel Bătrân şi în Nicolina. În plus, în punctul termic de la Gară va fi amenajat un centru social de kinetoterapie şi recuperare pentru persoane cu dizabilităţi. Consilierii locali au mai votat ca Palatul Copiilor să primească un spaţiu în Păcurari pentru organizarea cercurilor cu profil sportiv.
Aleşii au aprobat şi execuţia bugetului local după primele şase luni din an, o execuţie cu un minus de 100 de milioane de lei faţă de previziunea pe primul semestru. Şi organigrama Primăriei a fost votată în şedinţa de ieri, cu toate rocadele între birouri făcute de municipalitate. Aleşii locali au mai votat proiectul de 4,5 milioane de lei pentru modernizarea cimitirului Buna Vestire şi majorarea proiectului de la Hala Centrală până la 26,3 milioane de lei. În schimb, toate proiectele iniţiate de consilierii locali de la PPDD nu au fost aprobate. Aceştia au cerut ca taxele de timbru să poată fi plătite şi la oficiile poştale, iar Primăria a considerat că acestea pot fi deja achitate la toate centrele de cartier. Consilierii PPDD Iaşi au mai propus ca Primăria să restaureze monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, investiţie care a fost respinsă. Iniţiativa pentru construcţia unor locuinţe „ecologice“ pentru tineri a fost preluată ca temă de proiectare în viitorul PUZ din cartierul Moara de Vânt.

Comentarii