Şalaru şi-a pierdut mandatul de consilier judeţean pentru că a susţinut guvernul Grindeanu

miercuri, 23 august 2017, 01:50
2 MIN
 Şalaru şi-a pierdut mandatul de consilier judeţean pentru că a susţinut guvernul Grindeanu

Consilierul judeţean Vasile Şalaru şi-a pierdut mandatul câştigat pe lista ALDE. Prefectul Marian Şerbescu a semnat ieri ordinul de încetare de drept a mandatului, după ce ALDE a transmis instituţiei că Şalaru a fost exclus din partid. 

„În urma analizării documentelor transmise şi în conformitate cu procedurile interne ale Instituţiei Prefec­tului, s-a ajuns la concluzia că sunt îndeplinite toate condiţiile legale pentru emiterea ordinului de prefect pentru încetarea mandatului consilierului judeţean înain­te de expirarea duratei normale a acestuia. Am emis ordinul în baza prevederilor art.12, alin.3 din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare”, a spus prefectul Marian Şerbescu. La rândul său, Şalaru a precizat că ordinul dat de prefect a fost unul „perfect legal”, dar a subliniat că el încă nu a avut dreptul să se apere în ALDE cu privire la excluderea sa pe care o consideră nestatutară.

El a explicat că, încă de acum două săptămâni, a formulat o contestaţie în interiorul partidului, dar nici până astăzi nu a fost convocat. „ALDE practică politica pumnului în gură şi a îngrădirii drepturilor şi libertăţii cetăţeneşti. Nu mi s-a respectat dreptul la apărare, am două căi de atac în interiorul partidului. Excluderea a fost nestatutară”, a comentat Şalaru. Nu în ultimul rând, fostul consilier judeţean a precizat că va ataca şi în instanţă ordinul prefectului întrucât documentele transmise de ALDE nu sunt conforme cu statutul partidului din care a făcut parte. Şalaru susţine că a fost exclus din organizaţia politică după ce a adoptat o poziţie contrară liniei partidului în contextul moţiunii de cenzură depuse de PSD-ALDE pentru răsturnarea primului guvern PSD-ALDE condus de fostul premier Sorin Grindeanu. 

Comentarii