Salvat de la moarte a doua zi, de pe câmp, după ce s-a tăiat adânc cu sapa

joi, 08 iunie 2017, 13:30
1 MIN
 Salvat de la moarte a doua zi, de pe câmp, după ce s-a tăiat adânc cu sapa

Un ieşean accidentat pe câmp a petrecut o noapte întreagă sub cerul liber. Vasile B., în vârstă de 48 de ani, din Golăieşti, a suferit o noapte întreagă, în câmp, după ce s-a accidentat cu sapa. 

Bărbatul a ajuns pe mâinile medicilor din clinica de chirurgie vasculară de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ după ce a fost găsit căzut în câmp, tăiat la un picior, hipotermic şi cu hipoglicemie. Cu o zi mai devreme, bărbatul îşi lucrase toată ziua câmpul, iar la un moment dat s-a tăiat adânc în sapă. Victima nu a mai reuşit să comunice cu soţia sa şi a fost găsit abia a doua zi, după ce a pierdut mult sânge. Bărbatul a fost preluat de un echipaj de intervenţie de pe câmp, în stare gravă.

„Pacientul prezenta o plagă tăiată cu sapă din cursul serii trecute. Bărbatul a plecat la câmp, nu s-a mai întors acasă şi nu a răspuns soţiei la telefon. Pacientul a fost găsit în şoc hemoragic, cu hipotermie moderată, 29,3 grade Celsius şi cu hipoglicemie. Bărbatul a fost transportat în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul «Sfântul Spiridon» şi a fost dus în sala de operaţie“, a explicat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

 

  

Comentarii