Salvatorul Joe Hart

miercuri, 27 aprilie 2016, 01:43
2 MIN
 Salvatorul Joe Hart

  

Manchester City – Real Madrid 0-0, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor
 
 
Lipsa lui Cristiano Ronaldo a fost cea mai mare surpriză din prima manşă a semifinalei Champions League, chiar dacă superstarul portughez a lipsit şi din thriller-ul cu Villarreal din campionat. O perioadă prelungită de “studiu” (o repriză întreagă fără vreo ocazie mai acătării) ar fi fost violată de vreo invenţie a magnificului CR7, dar Bale şi Benzema nu pot completa o tripletă comparabilă cu a Barcelonei, când pe dreapta nu desenează Cristiano. ManCity a avut un pic mai multă vână la început , Real a pornit timid, dar a accelerat spre mijlocul reprizei, iar finalul primei părţi a fost o proastă propagandă ideii campionatului elitist gen NBA, care se vântură în ultima vreme.Aproape nimic de povestit despre această primă repriză, al cărei “main event” a fost accidentarea (înlocuirea) lui David Silva. Erorile de transmitere a balonului au abundat, Real a părut inhibată de absenţa şeptarului, iar City n-a reuşit să fie nici pe departe Wolfsburgul din turul precedent.
Un pic mai multă animaţie în repriza secundă: un şut peste poartă trimis de Agüero (’46) – de la City, un penalty cerut de Bale (’47) şi un “cap” din fază fixă, Ramos (’55) – de partea cealaltă. După 65 de minute, Real a început să pună stăpânire pe joc şi o bară din lovitura de cap a lui Jesé e prima ocazie adevărată a partidei (’70), urmată de ieşirea la rampă a lui Bale, care a căutat colţul lung din 16 metri. În min. 79, a apărut prima paradă a meciului, Hart în faţa lui Casemiro, portarul englez blocându-l şi pe Pepe, aflat cu mingea la doi metri de poartă. Elanul final al “cetăţenilor” a fost prea tardiv ca să se materializeze într-un rezultat categoric nemeritat, dacă lovitura liberă executată de Kevin de Bruyne n-ar fi fost respinsă în corner de Navas
City: Hart – Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy – Fernandinho, Fernando – Navas (’77 – Sterling), De Bruyne, Silva (’41 – Iheanacho)  – Agüero: Antrenor: Manuel  Pellegrini.
Real: Navas – Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos (’89 – Isco) – Lucas, Benzema (’46 – Jesé), Bale. Antrenor: Zinédine Zidane.
Arbitru: Çunneyt Çakîr (Turcia).
Cartonaşe galbene: Silva / Pepe, Carvajal
 
 
 

Comentarii