Scandal şi la PSD Iaşi: senator de import pus de Dragnea, plus nume grele scoase de pe listă

sâmbătă, 22 octombrie 2016, 02:00
2 MIN
 Scandal şi la PSD Iaşi: senator de import pus de Dragnea, plus nume grele scoase de pe listă

La PSD Iași lucrurile nu sunt calme, situaţia urmând a evolua spre mai rău în acest weekend, în contextul în care mai mulţi „grei“ ai partidului ar fi fost scoşi de pe listă, la Bucureşti, aseară.  

În plus, după ce la Iaşi filiala PSD a aprobat candidatura lui Sorin Lazăr la Senat în aceeaşi zi în care acesta primea o a doua condamnare la închisoare cu suspendare, social-democraţii ieşeni ar putea fi nevoiţi să accepte candidatura unui parlamentar „de import“.

Unele surse au indicat că un loc eligibil la Senat va fi ocupat de o persoană impusă de la Bucureşti, posibil un fost ministru din timpul guvernării lui Victor Ponta. Aceleaşi surse dau ca sigură prezenţa între candidaţii eligibili a lui Victorel Lupu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

În schimb, de pe lista pentru Senat ar fi „căzut“ nume grele propuse de la Iaşi, precum senatorul Florin Constantinescu (fost vicepreşedinte al Senatului), Florin Boca (consilier local, apropiat al preşedintelui PSD Iaşi Mihai Chirica) şi Romeo Olteanu (fost prefect, prins băut la volan).

La deputaţi, lista va fi deschisă de şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Camelia Gavrilă. În rest, cele mai frecvente nume amintite de diverse surse din PSD pentru completarea poziţiilor eligibile sunt Tudor Ciuhodaru, Vasile Câtea, Silviu Macovei, Bogdan Cojocaru, Bogdan Alexa sau Mihaela Ivancia. Pe această listă figura şi Sorin Iacoban, dar probleme lui de imagine, spun unele surse, ar fi atras respingerea candidaturii sale de către Bucureşti. În noiembrie 2014, Iacoban a asociat o imagine de tip nazist cu Klaus Iohannis.

Despre framântările politice din Iași. un material pe larg, citiți AICI

Comentarii