Schimbare de ştafetă la Prefectura Iaşi

joi, 01 iunie 2017, 13:15
2 MIN
 Schimbare de ştafetă la Prefectura Iaşi

Ştefan Alexandru Obadă şi Roxana Ciobotariu au fost numiţi, ieri, prefect, respectiv subprefect. Desemnarea nu a venit de la Bucureşti, aşa cum se procedează oficial, ci chiar din partea autorităţilor locale ieşene – pentru că a fost vorba de titluri simbolice. 

Cei doi sunt câştigătorii concursului „Prefect pentru o zi“, organizat de Instituţia Prefectului în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, şi care a ajuns la a patra ediţie. Participanţii au avut de scris un eseu despre ce ar face dacă ar ocupa funcţia de prefect al judeţului, iar autorii celor mai bune lucrări au fost premiaţi ieri la Casa Pătrată. Mai mult, prefectul Marian Şerbescu i-a cedat locul lui Ştefan Obadă, care, ajutat de „subprefectul“ Roxana Ciobotariu, a prezidat întâlnirea cu ceilalţi elevi premiaţi. Şefa IŞJ, Genoveva Farcaş, şi prefectul Marian Şerbescu au îndeplinit în acest timp rolul de consilier.

„Implicarea activă a tinerilor în societate este un fundament social. În ce mă priveşte, deşi sunt un adept al ştiinţelor exacte, – matematică, informatică, fizică -, componenta aceasta politico-economică a societăţii este un punct de reper în viitoarea mea carieră“, a spus Ştefan Obadă, acum elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional. Colega sa de prefectură, Roxana Ciobotariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza“, a abordat mai multe subiecte, de la pregătirea pentru eventualitatea unui cutremur până la aspecte ale învăţământului informatic şi tehnic ieşean şi necesitatea construirii autostrăzii. Alături de cei doi, au mai fost premiaţi alţi 12 concurenţi. Practic, cinci unităţi de învăţământ din municipiu şi trei din judeţ au fost reprezentate la festivitatea de ieri.

 

 

Comentarii