Scrisoarea pedofilului Treptow către „marele conducător” Ceauşescu

miercuri, 07 august 2013, 01:50
3 MIN
 Scrisoarea pedofilului Treptow către „marele conducător” Ceauşescu

Istoricul american îi trimitea în 1986 lui Nicolae Ceauşescu o ţidulă elogioasă în care îl ruga să îl lase să studieze în România.

Primul contact al pedofilului Kurt Treptow cu ţara noastră a fost înainte de căderea regimului comunist. Acest lucru reiese dintr-o scrisoare publicată de Evenimentul Zilei, atribuită istoricului american care provocat un notoriu scandal sexual. Potrivit sursei citate, în 1986, Treptow îi trimitea o scrisoare elogioasă dictatorului Nicolae Ceauşescu în care îi spunea că şi-ar dori să studieze în România pentru o perioadă mai lungă de timp. Treptow avea să ajungă în ţară noastră în primii ani de democraţie, urmând să plece direct din Penitenciar în anul 2007, în urma unui scandal în care a fost acuzat de pedofilie şi perversiuni sexuale.

În depeşa amintită, Treptow îşi arăta „admiraţia“ faţă de Ceauşescu, pe care îl considera un „mare conducător“. „Sunt un student american la Universitatea Wisconsin-Green Bay, unde studiez istoria României. Recent, am scris o lucrare intitulată «Strategia militară a lui Mihai Viteazu». Vă trimit o copie împreună cu această scrisoare, sperând că o veţi găsi interesantă. Vă rog să scuzaţi eventualele inadvertenţe pe care le-aţi putea găsi, deoarece materialul documentar pe care l-am avut la dispoziţie a fost cam limitat. Am avut norocul să mi se ofere ocazia de a veni în ţara dumneavoastră în această vară pentru a studia. În perioada 21 iulie – 16 august 1986, voi lua parte la un program de vară în cadrul Univeristăţii Bucureşti. Aştept cu nerăbdare să vin în ţara dumneavostră pentru a-mi îmbogăţi cunoştinţele de istoria României şi de limba română. Aş dori, dacă ar fi posibil, să studiez o perioadă mai lungă de timp în România, dar aceasta îmi depăşeşte resursele limitate“, scria Treptow în 1986, potrivit sursei citate.

Pedofilul american continua cu un paragraf în care îl ridica în slăvi pe dictator. „Sper ca, în viitorul apropiat, lucrările dumneavoastră să fie traduse în engleză şi alte limbi, deoarece consider că ideile unui mare conducător, aşa cum sunteţi dumneavostră, reprezintă o bogăţie imensă pentru oamenii din întreaga lume. Sper că veţi continua să acţionaţi pentru realizarea păcii şi înţelegerii pe plan internaţional cu aceeaşi vigoare pe care aţi dovedit-o până în prezent“, încheia Treptow.

Americanul a fost condamnat în 2003 la şapte ani de închisoare după ce ar fi supus la perversiuni sexuale mai mulţi copii din Iaşi. După patru ani în care a stat în Penitenciarul Iaşi, Treptow a fost eliberat condiţionat pentru că a scris o lucrare istorică despre domnitorul Vlad Dracul. „Ziarul de Iaşi“ a dezvăluit în urmă cu câteva luni că Treptow s-a aciuat în prezent în Las Vegas, acolo unde şi-a schimbat numele şi a fost angajat ca trezorerier la un partid politic.

Comentarii