Se aşteaptă o eroare

marți, 11 august 2015, 01:43
3 MIN
 Se aşteaptă o eroare

 

 

Primul meci ale etapei a VI-a (intermediară) este cel în care joacă echipa ocupantă a primul loc în clasament, insolitul lider CSMS Iaşi. Aşadar, se poate spune că granzii fotbalului românesc aşteaptă ci sufletul la gură un eşec la Botoşani al echipei lui Nicolo Napoli pentru a urca în fruntea clasamentului. Dincolo de glumă, meciul de la Botoşani este foarte greu pentru fotbaliştii din Copou, fiindcă discipolii lui Leo Grozavu (una dintre echipele revelaţie ale campionatului trecut) n-au obţinut nicio victorie în acest sezon, ceea ce nu poate fi de bun augur pentru o grupare care vizează hotărât play-off-ul. De altfel, dintre cei care se tot minunează cum au trecut cinci etape integrale şi n-a fost demis niciun antrenor din Liga I, mulţi au mizat pe Leo Grozavu că va fi deschizător de pârtie (Între timp s-a descâlcit misterul: Marius Baciu de la Concordia).
În afară de derbiul moldovenesc de la Botoşani, atenţia se îndreaptă spre Giurgiu, acolo unde se aude urlatul de dor şi jele al “câinilor” (indiferent de culoare). dar unde Steaua a avut întotdeauna spor. Bine, cu excepţia unor cupe şi supercupe, ajunse la lovituri de departajare, la care astralii sunt mai cu noroc. Câştigătoare la Timişoara pe barba unui oarecare portar Pap, elevii lui Marius Şumudică speră să se impună şi în faţa unui alt erou al momentului, Paul Papp (cu dublu “p”) şi să încurce Steaua în drumul spre locul I. Mai mari şanse la fotoliul de lider ar avea chiar “câinii roşii”, că doar nu s-or încurca ei cu “volintirii” lui Bogdan Vintilă, care sunt oaspeţi de nevoie pe stadionul dinamovist.
Un derby (fără glumă) se joacă la Cluj. Derbiul îngheţaţilor de sancţiunile de primăvară. Şi dacă formaţia gazdă, CFR, a trecut pârleazul în zona cu plus, Petrolul se mai află la minus doi în coloana punctelor, fără nicio victorie. Pînă la urmă, n-ar fi exclus ca Tibor Selymes, antrenorul găzarilor să fie a doua  victimă. Asta dacă nu tandemul Cîrţu – Săndoi se încurcă de iţele junioreşti ale lui Hagi (Cernat de exemplu). În fine, fostul lider ASA Târgu Mureş, să vrea şi nu mai poate comite a doua boacănă consecutivă. Nu de alta, dar joacă acasă cu Timişoara, iar la Timişoara, portarii sunt foarte simpatici…
 
  
Programul etapei a VI-a (11-13 august)
 
Astăzi: FC Botoşani – CSMS Iaşi (17:30), CFR Cluj – Petrolul (19:30).
Miercuri: CSU Craiova – FC Viitorul (17:30), ASA Târgu Mureş – Poli Timişoara (19:30), Astra Giurgiu – Steaua (21:45).
Joi: Concordia Chiajna – Pandurii Târgu Jiu (18:30), Dinamo – FC Voluntari (21:00).
Meciurile se pot urmări pe DigiSport, DolceSport şi Look TV (Plus)

 

Comentarii