Se modernizează pista de atletism de la stadion

joi, 22 iunie 2017, 20:12
1 MIN
 Se modernizează pista de atletism de la stadion

Primăria pregăteşte unele modernizări la stadionul „Emil Alexandrescu“. În acest sens, executivul municipalităţii propune Consiliului Local (CL) alocarea unei sume de 670.000 lei din excedentul bugetar din anii trecuţi. 

Principala investiţie, în valoare de 550.000 lei, vizează modernizarea pistei de atletism a stadionului. Pista are o suprafaţă totală de 5.703 mp, pista de alergare fiind de 3.383 mp, iar suprafaţa pentru alte sporturi, de 2.320 mp. În interiorul pistei se mai află gropi de nisip şi este asigurat accesul sportivilor printr-un tunel subteran. În ultimii ani, pista a suferit deteriorări importante, iar lucrările de reparaţii au fost rare.

Pista este des folosită de ieşeni pentru alergat, una dintre nemulţumirile acestora fiind faptul că sunt daţi afară de pe stadion după ora 21.00 în perioada verii, deşi nu este necesară aprinderea nocturnei, lucru care ar fi generat costuri mai mari pentru municipalitate. În acelaşi timp, Primăria va cheltui 120.000 lei pentru modernizarea sistemului de acces la stadion. Fondurile vor fi alocate în cadrul şedinţei ordinare de vineri a Consiliului Local. Stadionul se află în domeniul public al municipiului Iaşi şi este administrat de Primărie prin direcţia de specialitate.  

Comentarii