Se pregăteşte un centru medical de permanenţă la Victoria

vineri, 23 decembrie 2016, 02:51
1 MIN
 Se pregăteşte un centru medical de permanenţă la Victoria

Reprezentanţii Colegiului Medicilor, filiala Iaşi, susţin că, în curând, harta centrelor de permanenţă din judeţ va fi completată cu un nou centru de permanenţă, în comuna Victoria, la care se vor adresa locuitorii comunei, dar şi ai comunelor din vecinătate.  

Concret, este vorba despre cele şapte sate ale comunei Victoria, la care se vor adăuga o parte dintre locuitorii comunei Golăieşti şi ai comunei Popricani. „Aprobarea a fost obţinută din partea Direcţiei de Sănătate Publică, urmează să mai obţinem finanţarea din partea Casei de Asigurări de Sănătate pentru a putea începe activitatea, pentru că există medici disponibili. Noi ne dorim să avem cât mai multe centre de permanenţă, pentru că în mediul urban asistenţa medicală există, însă în mediul rural situaţia este una mult mai dificilă. În felul acesta am reuşi să mai descongestionăm aglomeraţia din Unităţile de Primire a Urgenţelor din spitale, unde adresabilitatea este foarte mare”, a precizat dr. Liviu Oprea, medic de familie şi preşedintele Colegiului Medicilor, filiala Iaşi.

În momentul de faţă, în judeţul Iaşi există 13 centre de permanenţă care asigură asistenţa medicală primară, în afara programului cabinetului medicului de familie, fiind organizate în principal în zone izolate sau greu accesibile populaţiei. Astfel de centre sunt la Podu Iloaiei, Bivolari, Ciorteşti, Deleni, Focuri, Mirceşti, Movileni, Plugari, Prisăcani, Schitu Duca, Vlădeni, Paşcani şi centrul Umanitas, din cartierul Tătăraşi. 

Comentarii