Se schimbă la faţă Centrul! Blocurile din Piaţa Unirii vor fi în nuanţe de bej şi crem

sâmbătă, 20 iunie 2015, 01:52
1 MIN
 Se schimbă la faţă Centrul! Blocurile din Piaţa Unirii vor fi în nuanţe de bej şi crem

Faţadele blocurilor turn din Piaţa Unirii supuse unor lucrări de reabilitare termică vor fi în nuanţe de bej şi crem. Cel puţin aşa susţin acum reprezentanţii municipalităţii.

Oficialii Primăriei au precizat că aceste culori nu sunt încă bătute în cuie, o ultimă decizie în acest caz aparţinând arhitecţilor implicaţi în proiect. La cele trei imobile, constructorii au amplasat deja schele şi au început lucrările de decapare a tencuielilor vechi. Ulterior, vor demara lucrările de instalare a sistemului de prindere a materialului izolator. Investiţia în reabilitarea termică este finanţată cu fonduri europene, cele trei imobile fiind primele din Iaşi care beneficiază de o astfel de finanţare. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 1,6 milioane lei, acestea fiind executate de către Romedis Casa SRL.
Un alt bloc care va fi reabilitat termic cu fonduri europene se află pe strada Vasile Alecsandri (bloc I6). În acest caz, proiectul este implementat de firma EOL Facility contra unei sume de 300.000 lei. Lucrările la cele patru blocuri fac parte din proiectul „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe din Municipiul Iaşi pentru familii cu un venit mediu sub 350 euro”. Iniţial, în cadrul proiectului lansat încă din anul 2012, au fost 26 de blocuri, dar la 22 dintre acestea s-a renunţat în timp. Reabilitarea prevede termoizolarea pereţilor exteriori, înlocuirea tâmplăriei de lemn cu termopane, termoizolarea terasei, a planşeului peste subsol, precum şi modernizarea balcoanelor cu termopane.
 

Comentarii