Se scumpesc sau nu de astăzi serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare?

Consilierii judeţeni dezbat în şedinţa de azi 35 de proiecte de hotărâre

miercuri, 17 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Se scumpesc sau nu de astăzi serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare?

Nu mai puţin de 35 de proiecte de hotărâri se află pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a consilierilor judeţeni. Una dintre iniţiative este intitulată „Proiect de hotărâre privind modificarea preţurilor şi tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă şi de canalizare-epurare“. Textul proiectului nu menţionează însă niciun tarif, ci doar premise pentru modificarea preţurilor.

Un alt proiect prevede creşterea efectivului Serviciului Public Judeţean de Protecţie şi Pază cu 15 agenţi, astfel că, în total, în SPJPP vor fi 184 de oameni. Procedura de selecţie a celor şapte membri ai Consiliului de Administraţie al R.A. Aeroportul Iaşi urmează să fie modificată printr-un alt proiect. Astfel, cei şapte vor avea statut neexecutiv (până acum, doi membri puteau avea această calitate) şi, prin urmare, directorul regiei va fi desemnat din afara consiliului.

Un alt proiect important va fi cel prin care se demarează procedura de achiziţie publică privind activitatea de deszăpezire în perioada 2017-2019. Şedinţa de astăzi va consemna, totodată, înlocuirea lui Ion Cîmpeanu din CJ, numit secretar de stat la Ministerul Mediului, cu un alt membru PSD, Ion Lorin Urcaciu, care a mai fost consilier judeţean în mandatul 2012-2016.

 

 

  

Comentarii