Se va înfiinţa un centru de terapie prin artă pentru copiii cu autism la Iaşi

joi, 03 septembrie 2015, 16:56
1 MIN
 Se va înfiinţa un centru de terapie prin artă pentru copiii cu autism la Iaşi

Până pe 30 octombrie 2015, Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România – filiala Iaşi va implementa un proiect ce are ca scop realizarea unui centru de terapie pentru copii şi tineri cu autism din Iaşi.

Obiectivele proiectului sunt înfiinţarea unui centru de terapie prin artă pentru 20 de copii şi tineri cu tulburări din spectrul autist şi instruirea unui număr de 20 de studenţi de la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi. Aceştia vor lucra cu persoanele implicate în proiect, în cadrul atelierelor de meloterapie, teatru, dans, pictură şi modelaj. Scopul proiectului este facilitarea accesului la metode alternative de intervenţie, recomandate în cazul persoanelor diagnosticate cu autism.

„Ne dorim ca prin acest proiect să aducem un plus în procesul de intervenţie dedicat copiilor şi tinerilor cu autism, beneficiari ai ANCAAR Iaşi. Terapia prin artă este una dintre cele mai utilizate terapii alternative folosite pentru persoanele diagnosticate cu autism în întreaga lume, alături de terapia cu animale“, a declarat Carmen Ghercă, preşedinte ANCAAR Iaşi.

Proiectul are o valoare totală de 26.350 de lei, din care 23.715 de lei sunt finanţări nerambursabile de la Consiliul Judeţean Iaşi.

 

Comentarii