Sechestru pe casa mamei care şi-a aruncat pruncul în bălării

sâmbătă, 15 iunie 2013, 01:50
2 MIN
 Sechestru pe casa mamei care şi-a aruncat pruncul în bălării

Lăcrămioara Anuţă trebuie să-i achite 20.000 de lei propriului copil, după ce l-a abandonat la naştere pe câmp, punându-i viaţa în pericol. Dacă nu va găsi banii necesari despăgubirilor, va rămâne fără agoniseală.

Decizie drastică luată de judecătorii ieşeni în cazul femeii din comuna Dolheşti care şi-a abandonat copilul în câmp imediat după naştere. Curtea de Apel Iaşi a decis, ieri, să pună sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale Lăcrămioarei Anuţă.

Ieşeanca trebuie să achite 20.000 de lei cu titlu de daune morale copilului pe care la sfârşitul anului 2011 l-a lăsat în câmp, pentru „a-l mânca un câine“, după cum a declarat ea. Pe lângă despăgubiri, Lăcrămioara Anuţă a mai fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere după ce a fost acuzată de tentativă la omor calificat. Copilul ei se află în prezent în plasament maternal.

A avut zile

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Lăcrămioara Anuţă a rămas însărcinată la sfârşitul anului 2011, însă nu a mers la medic pentru a fi consultată. Mai mult decât atât, deşi avea semne vizibile de sarcină, a negat că va aduce pe lume o viaţă. Pe 11 mai, alături de soţul lei şi de fiica cea mare, în vârstă de 15 ani, Anuţă a mers pe un câmp situat la aproximativ doi kilometri de sat, unde avea de prăşit o cultură. În jurul prânzului, femeia a început să aibă dureri, iar câteva ore mai târziu acestea s-au intensificat. Şi-a dat seama că este pe punctul de a naşte, iar în jurul orei 15 s-a depărtat de grup şi a mers într-un loc cu vegetaţie înaltă unde a născut fără a fi asistată de nimeni. Ulterior, şi-a abandonat nou-născutul într-o vegetaţie înaltă şi s-a aşezat jos pentru a-şi reveni. Nu s-a odihnit mai mult de două ore şi jumătate, ridicându-se şi reluându-şi munca agricolă. Două zile mai târziu, fata de 15 ani, care şi-a dat seama că mama ei nu mai este gravidă, a mers în locul unde femeie născuse şi şi-a găsit frăţiorul. Era în stare foarte gravă, cu hipotermie şi probleme de respiraţie, dar viu, copilul revenindu-şi ulterior. Adolescenta a mers la o vecină, care a anunţat Poliţia. Lăcrămioara Anuţă a stat şi în arest pentru o perioadă, ea fiind însă ulterior eliberată de judecători. Acum, ea mai poate ataca decizia instanţei cu recurs, ce urmează a fi judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comentarii