Secretarul de stat Vasile Şalaru şi-a depus demisia. Neagă declaraţiile de la Deva

joi, 22 octombrie 2015, 10:31
2 MIN
 Secretarul de stat Vasile Şalaru şi-a depus demisia. Neagă declaraţiile de la Deva

Secretarul de stat Vasile Şalaru a anunţat astăzi că-şi va da demisia din funcţie. El a precizat pentru Ziarul de Iaşi că l-a informat deja pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, asupra deciziei luate.

UPDATE ORA 13:00

Cîmpeanu a precizat că Şalaru şi-a depus demisia de onoare, motivând că nu vrea să afecteze şi mai mult imaginea sistemului de învăţământ.

UPDATE ORA 11:30

Întrebat dacă demisia sa vine în contextul declaraţiilor făcute la Deva (VEDEŢI AICI), Şalaru a spus că nu, explicând că responsabilă pentru acele afirmaţii apărute în presă ar fi o jurnalistă rău intenţionată.

"Îmi dau demisia pentru că nu vreau să-mi târăsc partidul (ALDE) într-un scandal. Nu vreau ca numele ALDE să fie terfelit. Gestul meu nu este o recunoaştere a faptului că aş fi făcut acele declaraţii. Eu nu am folosit astfel de exprimări. Cuvintele nu-mi aparţin, ci sunt ale unei jurnaliste rău intenţionate", a precizat Vasile Şalaru pentru Ziarul de Iaşi.

La ora 13:15, Vasile Şalaru va susţine o conferinţă de presă alături de ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu la sediu ALDE din Piaţa Unirii. Conferinţa fusese planificată înaintea actului de demisie.

CITIŢI ŞI:

Secretarul de stat Şalaru: „Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii”!

Secretar de stat la Ministerul Educaţie Vasile Şalaru, lider al Partidului Conservator Iasi, ar vrea să se predea în şcoli mersul pe tocuri, cu spatele drept şi pieptul bombat, dans şi maniere elegante, o tentativă de revenire la educaţia de pension din perioada interbelică.

Comentarii