De Business

Punem punctul pe știi

Şefi noi la Fiscul ieşean

miercuri, 27 ianuarie 2016, 02:50
2 MIN
 Şefi noi la Fiscul ieşean

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Adminsitrare Fiscală a hotărât cine va conduce noua structură care se va ocupa de administrarea a peste 1500 de societăţi din regiunea Moldovei. Nou-înfiinţata Administraţie Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii va avea atribuţii de control şi de colectare a taxelor şi impozitelor datorate aferente activităţilor economice desfăşurate.

 După cum „Ziarul de Iaşi” a anunţat, structura din cadrul ANAF va avea sediu în clădirea de pe bulevardul Nicolae Iorga în care a funcţionat Direcţia Vamală Iaşi, imobil în care se va muta şi activitatea de inspecţie fiscală a persoanelor fizice. Din informaţiile „Ziarul de Iaşi’, pentru funcţia de director regional al Administraţiei Fiscale pentru Contribuabilii Mijlocii este propusă şi urmează să fie numită Niculina Mistrianu, şefă a serviciului de colectare taxe şi impozite din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi.

Pentru această funcţie a fost vehiculat şi numele inspectorului Mircea Soroceanu, personaj care în trecut a deţinut funcţii de conducere pe inspecţie fiscală şi care în trecut a fost în cărţi chiar pentru preluarea funcţiei de director al Fiscului local. La conducerea noii structuri din cadrul ANAF, Niculina Mistrianu ar urma să fie ajutată de doi directori adjuncţi. Astfel, jurista Liliana Scriitoru va prelua funcţia de director adjunct responsabil cu activitatea de colectare a taxelor, în timp ce pe partea de inspecţie fiscală va fi responsabilă Mihaela Mihai, această activitate desfăşurând-o şi în cadrul AJFP Iaşi. În Iaşi, există peste 440 de firme care vor fi administrate de noua structură, printre ele numărându-se şi o parte din societăţile administrate anul trecut de Adminsitraţia Marilor Contribuabili.  

 

 

Comentarii