Senatorul Oprea „aleargă” alături de opt candidaţi din PNL spre Primăria Iaşi

vineri, 28 august 2015, 01:54
2 MIN
 Senatorul Oprea „aleargă” alături de opt candidaţi din PNL spre Primăria Iaşi

Numărul candidaţilor liberali la Primărie a ajuns la 9. Senatorul Dumitru Oprea şi-a anunţat ieri înscrierea în competiţia internă a PNL pentru desemnarea viitorului candidat la alegerile locale de anul viitor.

“Eram hotărât să candidez pentru funcţia de primar, dar am considerat că nu este suficient să fiu doar eu decis. Am vrut să mă asigur că am, întâi de toate, sprijinul total al familiei. Am discutat cu foşti şi actuali colaboratori, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile, oameni de cultură, colegi din mediul universitar, tineri şi, bineînţeles, colegi de partid, din Iaşi şi de la nivel central. Energiile pe care mi le-au transmis mă fac să fiu convins că această candidatură este nu numai oportună, dar va fi şi susţinută”, a spus Oprea.

Acesta a anunţat că în perioada următoare va prezenta ieşenilor planul său strategic pentru Iaşi, prin care să-şi exprime viziunea cu privire la ce trebuie făcut la nivelul Primăriei. “Am suficientă experienţă încât să ştiu că ieşenii îşi doresc în fruntea oraşului buni administratori. Alături de colegi şi de echipa mea le voi demonstra ieşenilor că poate fi folosit la maxim potenţialul fantastic al Iaşului”, a adăugat senatorul. Acesta a mai candidat la Primărie în 2008, când a fost învins în al doilea tur de scrutin de Gheorghe Nichita. În 2008, Oprea a obţinut 45,8% din voturile ieşenilor.

În competiţia internă pentru desemnarea candidatului PNL la primărie s-au înscris până acum liderul consilierilor locali PNL, Marius Dangă, purtătorul de cuvânt al filialei, Alexandru Muraru, liderul consilierilor judeţeni ai PNL, Eduard Boz, istoricul Vasile Cotiugă, avocatul Dragomir Tomaşeschi, precum şi oamenii de afaceri Traian Dobre, Adrian Iurcan şi Teofil Bălteanu. Pentru poziţiile de consilier local municipal s-au înscris 55 de liberali, iar pentru cele de consilier judeţean, 72. “Termenul iniţial de înscriere în cursa internă a fost de 15 august, dar la nivel central s-a hotărât ca în cazul municipiilor reşedinţă de judeţ înscrierile să poată avea loc şi ulterior acestei date. Noi în cursul lunii septembrie vom demara sondajele de opinie cu privire la notorietatea candidaţilor şi la simpatia de care se bucură. Orice înscriere în cursă va trebui să aibă loc până la începerea sondajelor de opinie. Dar, ca părere personală, cine a avut de înscris până acum, s-a înscris”, a declarat Muraru.
 

 

Comentarii