Serena a zis stop!

luni, 20 mai 2013, 01:50
2 MIN
 Serena a zis stop!

Simona Halep s-a oprit în semifinalele turneului de la Roma, unde a fost învinsă de jucătoarea numărul 1 a momentului. Tecău şi Mirnîi n-au putut depăşi pe fraţii Bryan



După un parcurs senzaţional pentru o jucătoare română de tenis, Simona Halep (64 WTA) a părăsit turneul de 2,369 milioane de dolari de la Roma. În faţa unei jucătoare întotdeauna greu de învins şi aflată într-o formă de zile mari, Simona a fost învinsă cu 3-6, 0-6, deşi a început meciul spectaculos şi a reuşit şi un break la începutul primului set. "Halep merită de deplin aplauze pentru că a fost revelaţia turneului" a notat Gazzetta dello Sport după meciul dintre româncă şi Serena Williams. Simona Halep şi Serena Williams s-au mai întâlnit o dată, la ediţia din 2011 a turneului de Wimbledon, în turul doi, când s-a impus tot jucătoarea americană, scor 3-6, 6-2, 6-1. Participarea în semifinalele turneului din categoria Premier, cea mai bună performanţă din cariera Simonei Halep, i-a adus acesteia 395 de puncte WTA şi un premiu de 85.835 de euro, cu care depăşeşte suma de un milion de dolari câştigată din tenis.Pentru Serena Williams, aceasta a fost a 23-a victorie consecutivă, sportiva americană îmbunătăţindu-şi recordul personal. Williams a câştigat ultimele trei turnee la care a participat, Miami, Charleston şi Madrid, şi două meciuri de Fed Cup cu Suedia. Ea nu s-a oprit aici, chiar dacă a avut o finală grea, cu favorita numărul 3, Viktoria Azarenka (Belarus), care a câştigat şi ea comod, scor 6-0, 7-5, semifinala cu italianca Sara Errani (nr. 7). Finala a fost câştigată de Serena cu 6-1, 6-3.
În semifinale la Foro Italico a fost prezent şi dublul Horia Tecău/Max Mirnîi (România/Belarus). Horia şi Max n-au reuşit să treacă de marii favoriţi, americanii Bob şi Mike Bryan. După o oră şi 24 de minute, gemenii americani s-au impus cu 6-4, 7-6, 10-3, care a câştigat şi turneul, învingând în finală cu 6-2, 6-3 perechea indiană Mahesh Bhupathi / Rohan Bopanna. În semifinalele turneului masculin, Rafael Nadal l-a învins cu 6-2, 6-4 pe cehul Tomas Berdych, al şaselea favorit, iar elveţianul Roger Federer a dispus de revelaţia turneului, francezul Benoît Paire, scor 7-6, 6-4. Clasica finală Nadal – Federer a fost câştigată sever de spaniol, cu 6-1, 6-3.
Finala de dublu feminin a revenit cuplului Hsieh Su Wei / Peng Shuai (Taiwan / China), scor 4-6, 6-3, 10-8 cu marile favorite Sara Errani / Roberta Vinci (Italia).

Comentarii