Sfaturi de la un bărbat divorțat pentru o căsnicie fericită

marți, 01 martie 2016, 12:55
3 MIN
 Sfaturi de la un bărbat divorțat pentru o căsnicie fericită

O căsnicie fericită presupune muncă și un interes continuu pentru persoana de lângă tine. O spune un psiholog divorțat, care a postat pe Facebook o scrisoare deschisă, ce are rolul de a ajuta celelalte cupluri să aibă o iubire de durată. Sfaturile sale au devenit virale și chiar dacă sunt scrise de un bărbat, pot fi urmate și de femei.

Gerald Rogers s-a gândit să dea aceste sfaturi după ce a trecut printr-un divorț, în speranța că va reuși să salveze alte relații. Postarea sa a adunat sute de comentarii și peste 130.000 de share-uri.

„Sfaturi de căsătorie pe care aș fi vrut să le primesc:

Sigur, nu sunt un expert în relații, dar faptul că în această săptămână s-a finalizat divorțul meu m-a făcut să mă gândesc la lucrurile pe care aș fi vrut să le fac altfel. După ce am pierdut-o pe femeia pe care o iubesc și după o căsnicie de aproape 16 ani, iată ce aș fi vrut să știu.

1. Nu încetați niciodată să vă faceți curte

Nu încetați să ieșiți la întâlniri. Nu vă purtați ca și cum femeia de lângă voi vi se cuvine. Când i-ai cerut să se căsătorească cu tine, i-ai promis să fii acel bărbat care va avea grijă de inima ei și care o va proteja cu orice preț. Aceasta este cea mai înspăimântătoare și cea mai sacră comoară care ți se va oferi vreodată. Te-a ales pe tine. Nu uita niciodată asta și nu deveni leneș în dragoste.

2. Protejează-ți inima!

Așa cum ți-ai luat un angajament să protejezi inima ei, ai grijă și de a ta. Iubește-te, iubește lumea, dar păstrează un loc special în inima ta în care nu trebuie să intre nimeni, cu excepția soției tale. Ține acel spațiu mereu deschis și gata să o primească, invit-o mereu și refuză să lași acolo pe altcineva sau altceva.

3. Îndrăgostește-te la nesfârșit

Te vei schimba constant. Nu ești același om care erai când te-ai căsătorit sau care vei fi peste cinci ani. Va interveni schimbarea între voi, de aceea trebuie să vă alegeți unul pe altul în fiecare zi. Ea nu trebuie să rămână lângă tine, iar dacă nu ai grijă de inima ta, s-ar putea să o dea altcuiva ori s-ar putea să te dea la o parte definitiv. Luptă întotdeauna să îi câștigi dragostea, așa cum ai făcut când o curtai.

4. Să vezi întotdeauna ce e mai bun în ea

Concentrează-te numai pe ce îți place la ea. Lucrurile pe care te concentrezi se vor extinde. Dacă vezi doar defectele, vei fi mereu enervat. Dacă te concentrezi pe ce iubești, vei consuma doar dragoste. Concentrează-te atât de tare pe ce iubești, astfel încât nu vei mai putea vedea altceva, și vei ști, astfel, că ești cel mai norocos bărbat din lume pentru că o ai pe ea ca soție.

5. Nu este treaba ta să o schimbi sau să o repari

Treaba ta este să o iubești așa cum este, fără să aștepți să se schimbe. Iar dacă se schimbă, iubește persoana care devine, indiferent că este ce ai vrut sau nu.

6. Asumă-ți responsabilitatea pentru emoțiile tale

Nu este datoria soției tale să te facă fericit și nu ea te poate întrista. Ești responsabil să găsești ce anume te face fericit, iar bucuria ta se va revărsa în relația voastră.

7. Nu o învinovăți niciodată…

…când devii frustrat sau nervos, pentru că aceste sentimente apar doar pentru că SE declanșează ceva în interiorul tău. Sunt emoțiile tale, responsabilitatea ta. Când ai aceste sentimente, încearcă să le analizezi și să îți dai seama ce se petrece în tine, ce are nevoie de reparații. Ești atras de această femeie pentru că este persoana potrivită să declanșeze toate rănile tale din copilărie pentru ca tu să poți să le vindeci. După ce te vindeci, nu te va mai enerva nimic și te vei mira că te-ai enervat vreodată".

Textul integral, pe unica.ro

Comentarii