Şi-a găsit sfârşitul dând curs unei provocări lansate pe Facebook

vineri, 13 iunie 2014, 12:29
2 MIN
 Şi-a găsit sfârşitul dând curs unei provocări lansate pe Facebook

Un francez de 19 ani a murit înecat joi seară la Beganne (vestul Franţei), ca urmare a unei provocări lansate pe Facebook, care s-a terminat tragic. Poliţia naţională avertizase cu o zi înainte în privinţa pericolului pe care îl reprezintă jocul de pe reţeaua socială, relatează vineri AFP.

"Tânărul s-a înecat după ce s-a aruncat în apă pe bicicletă, în cadrul provocării lansate pe Facebook "În apă sau la restaurant", a declarat AFP Igor Souchu, substitut al procurorului, considerând jocul "dramatic şi absolut prostesc".

Jocul, lansat acum câteva săptămâni pe Facebook, le cere participanţilor să se arunce în apă – cu dovada filmată – sau să ofere o cină la restaurant. Poliţia locală avertizase joi cu privire la acest joc, în care un tânăr se rănise grav aruncându-se în marea îngheţată, aproape de Calais (nord).

La Beganne, provocarea consta într-o baie pe bicicletă.

Tânărul care s-a înecat era însoţit de doi prieteni, din care unul îi filma pe ceilalţi doi. "Victima s-a gândit să îşi lege bicicleta de picior ca să o poată recupera, dar apa are şase metri şi nu a putut să iasă la suprafaţă", a spus un oficial al jandarmeriei. "Din câte ştim, este primul deces din Franţa cauzat de o astfel de provocare", a adăugat ofiţerul. (Agerpres)

Comentarii