De Business

Punem punctul pe știi

SIF Moldova a mirosit ceva putred la Iaşitex?

sâmbătă, 04 martie 2017, 02:50
2 MIN
 SIF Moldova a mirosit ceva putred la Iaşitex?

Societatea de investiţii cere explicaţii pentru tranzacţiile derulate de firmă cu societăţi din grupul de firme controlat de milionarul Ştefan Vuza.

Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Moldova, unul dintre acţionarii minoritari ai fostei fabrici Ţesătura, cere explicaţii acţionarilor majoritari ai companiei cu privire la o serie de tranzacţii intragrup derulate în ultimii ani de Iaşitex SA, care au implicat grupul Serviciile Comerciale Române şi persoane afiliate. Potrivit documentului publicat în ediţia electronică a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), SIF Moldova a solicitat prezentarea, discutarea şi aprobarea unui raport în acest sens în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) de la Iaşitex SA de pe 13 martie 2017.

„Raportul va viza tranzacţiile intragrup din ultimii 3 ani (actele juridice încheiate între SC Iaşitex SA şi persoanele juridice care fac parte din grupul Serviciile Comerciale Române, ori se află sub controlul aceluiaşi acţionar final, ca şi Serviciile Comerciale Române, ori se află sub controlul aceluiaşi acţionar final ca şi SC Iaşitex SA). De asemenea, raportul va prezenta valoarea tuturor pachetelor de acţiuni deţinute de Iaşitex SA la societăţile aflate în acelaşi grup”, se arată în convocatorul întâlnirii. În plus, SIF Moldova a solicitat ca pe ordinea de zi a AGOA să se regăsească şi un punct privindrevocarea întregului Consiliu de Administraţie al fabricii. SIF Moldova şi-a motivat această solicitare prin pierderile de peste 4 milioane lei înregistrate de fabrică în cursul anului 2015, dar şi pentru că nu a fost adoptată nicio măsură concretă pentru „rezolvare situaţiei nelegale generate de participaţiile la capitalul social al persoanelor afiliate”, se arată în documentul transmis către BVB. SIF Moldova deţine 29% din capitalul Iaşitex SA, pachetul majoritar, de 63%, fiind în proprietatea SC A2 Impex SRL Ploieşti, firmă deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza. 

Comentarii