Siguranţa din aeroporturile româneşti, dezbătută timp de două zile la Iaşi

miercuri, 14 septembrie 2016, 15:25
2 MIN
 Siguranţa din aeroporturile româneşti, dezbătută timp de două zile la Iaşi

Reprezentanţi ai aeroporturilor din ţară şi-au dat întâlnire la Iaşi. Timp de două zile, hotelul Internaţional va găzdui un workshop dedicat problemelor de siguranţă aeroportuară şi normelor europene din domeniu.

„Vom avea ocazia să împărtăşim experienţe, să ne familiarizăm cu noi proceduri de lucru aplicate în aviaţia europeană, să interacţionăm cu specialişti din organizaţii responsabile cu securitatea şi siguranţa în acest domeniu de activitate. Este, în acelaşi timp, o oportunitate pentru Aeroport de a aduce la cunoştinţa celor prezenţi proiectele care au urcat Iaşul pe podiumul aeroporturilor regionale din ţară, ca model de dezvoltare şi modernizare într-un timp record, dar şi o ocazie de a ne consolida poziţia inclusiv pe piaţa europeană. Vor veni în aceste zile la Iaşi reprezentanţi şi specialişti români şi străini din industria aviatică, va fi aşadar o întâlnire extrem de importantă, semn că dezvoltarea Aeroportului Iaşi depinde de acum de nivelul înalt al diplomaţiei publice“, a declarat directorul Aeroportului, Marius Bodea.

La workshop-ul organizat la Iaşi vor participa specialişti ai Agenţiei Europene pentru Siguranţă, Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile, ai autorităţilor aeronautice civile din România şi Austria, ai Agenţiei pentru Siguranţă şi Securitate din Spania, ca şi reprezentanţi ai aeroporturilor din Cluj-Napoca, Oradea, Baia-Mare şi Craiova. Vor participa şi reprezentanţi ai industriei aviatice din Austria, Cehia, Germania, Republica Moldova, Spania şi Ungaria. 

Comentarii