‘Sistem Alert’ va functiona prin transmiterea unor mesaje abonatilor pe telefonul mobil

luni, 18 septembrie 2017, 12:20
1 MIN
 ‘Sistem Alert’ va functiona prin transmiterea unor mesaje abonatilor pe telefonul mobil

Premierul Mihai Tudose a cerut luni implementarea in cel mai scurt timp a unui sistem integrat de alertare a populatiei in situatii de risc major, prin mesaj de urgenta transmis pe telefonul mobil, a anuntat Guvernul.

'Sistem Alert' va fi dezvoltat si implementat de ANCOM, IGSU, STS in colaborare cu operatorii de telefonie. Solutiile tehnice vor fi stabilite in cadrul unui grup de lucru constituit din reprezentanti si experti ai entitatilor mentionate, care va avea prima intalnire luni, 18 septembrie, ora 15.00.

'Sistem Alert' va functiona prin transmiterea unor mesaje de alerta specifice abonatilor pe telefonul mobil, nu doar printr-un simplu SMS, dupa modelul celor deja existente si functionale in alte state europene. Alertele vor fi emise in functie de situatiile de urgenta aparute la nivel regional – fenomene meteo extreme, incendii majore, risc de explozii, alte calamitati si situatii de risc.

In paralel cu implementarea sistemului de alerta va fi demarata o campanie de informare publica si pregatire a populatiei pentru utilizarea acestui sistem.

hotnews.ro

Comentarii