De Business

Punem punctul pe știi

Soarta unei celebre clădiri din centrul oraşului va fi decisă peste trei luni

sâmbătă, 14 martie 2015, 02:50
3 MIN

Transformarea Hotelului Europa în Hampton by Hilton mai are nevoie de timp. Iniţial deschiderea era programată pentru în a doua jumătate a anului trecut, dar din cauza procesului lung de aprobări lucrările au fost întârziate.

Rebranduirea Hotelului Europa sub marca Hampton by Hilton se va finaliza peste trei luni. O prezenţă extrem de discretă când vine vorba de mass-media, omul de afaceri Gheorghe Ionescu, a decis însă să facă câteva precizări, în exclusivitate pentru “Ziarul de Iaşi”, despre acest proiect. În urmă cu mai bine de un an, o informaţie publicată iniţial de presa de business din Capitală a făcut mare vâlvă în urbea ieşeană: Hilton Worldwide dădea publicităţii un comunicat prin care se anunţa cu surle şi trâmbiţe deschiderea primul hotel sub acest brand în Iaşi. Hotelul vizat de renumitul lanţ american era “Europa”, proprietatea SC Inproiect SRL, firmă deţinută de omul de afaceri Gheorghe Vasilache Ionescu. În urma acordului parafat între părţi, Hotel Europa urma a fi modernizat iar după inaugurare devenea a doua unitate Hampton by Hilton din România.

 
 
Hotelul va avea 123 de camere
 
 
Deschiderea era programată iniţial în a doua jumătate a anului trecut. De atunci însă au trecut mai bine de şase luni, dar în interiorul hotelului lucrările sunt în toi. Gheorghe Ionescu consideră că în decursul următoarelor trei luni vor fi finalizate lucrările de modernizare completă a clădirii de 15 etaje a fostului Hotel Europa şi vor fi puse la punct ultimele detalii pentru inaugurare. “Datorită unor proiecte tehnice, de proiectare, pentru a ajunge la standardele Hilton, care sunt pretenţioase, a necesitat o perioadă mai lungă de timp. Este o metodologie parcursă într-un astfel de proiect, iar la fiecare modificare trebuie primită aprobare. Noi trimiteam la Hilton, ei îl vizau şi ni-l trimiteau înapoi. Aşa este procedura. La fiecare chestie luăm aprobări”, a spus jurnaliştilor de la “Ziarul de Iaşi” omul de afaceri. Hotelul va avea 123 de camere, plus o zonă cu design contemporan, special amenajată pentru micul-dejun şi bar, unde se pot servi gustări şi băuturi pe tot parcursul zilei. “Oaspeţii hotelului se vor bucura de standardul de calitate specific Hampton by Hilton ­- 100% Satisfaction Guarantee. În plus, oaspeţii vor beneficia de mic dejun inclus în preţul camerei. Acestea sunt elemente definitorii ale acestui brand accesibil ca preţ, fiind disponibile în hotelurile Hampton by Hilton din întreaga lume”, sublinia, într-un comunicat din februarie 2014, Tilly Shirlaw, reprezentantul lanţului hotelier din zona Europei. Totodată, în noul proiect Hilton, la fostul Hotel Europa urmau a fi amenajate şi o nouă sală de fitness, o parcare cu 100 de locuri, respectiv diverse facilităţi pentru întâlniri de afaceri.
 
 
Cât costă schimbarea la faţă
 
 
Patronul Inproiect SRL nu a vrut încă să facă publice cifrele din spatele “schimbării la faţă” a hotelului. Totuşi, din sumele vehiculate în cazul altor proiecte de acest gen din portofoliul Hilton, rezultă că investiţia totală pentru rebranduirea, sub formă de franciză Hampton, variază între 3,6 şi 6,5 milioane de dolari. Potrivit datelor publicate pe pagina de internet a celebrului lanţ hotelier, pentru a depune dosarul necesar cumpărării francizei, aplicantul trebuie să plătească 75.000 de dolari. După finalizarea lucrărilor şi darea în folosinţă a unităţii, între 4 şi 6% din veniturile brute obţinute din închirierea camerelor merge către Hilton. “Vom şti la sfârşit. Hotelul va fi de trei stele dar dotările acestuia vor fi de patru-cinci stele. Acesta este conceptul Hampton by Hilton: costuri medii de cazare şi servicii de cea mai bună calitate”, a spus Ionescu. Hampton by Hilton este deja prezent în România, prin Hampton by Hilton Cluj-Napoca inaugurat în 2013.
 

 

 

Comentarii