Şoferi, atenţie la anvelope! Se fac controale în trafic. Riscaţi sancţiuni mari!

joi, 07 ianuarie 2016, 02:57
1 MIN
 Şoferi, atenţie la anvelope! Se fac controale în trafic. Riscaţi sancţiuni mari!

Doi ieşeni au rămas fără taloanele maşinilor, care au fost reţinute de Poliţie pentru că acestea nu aveau cauciucuri de iarnă. Unul dintre ei avea astfel de pneuri doar pe faţă.

Doi ieşeni au rămas fără certificatele de înmatriculare pentru că circulau cu maşinile fără a fi echipate complet cu anvelope de iarnă. Acţiunea poliţiştilor a avut loc la Gara Internaţională, marţi dimineaţă.

„A fost depistat în trafic, în zona Gării Internaţionale din municipiul Iaşi, un conducător auto care nu avea autoturismul echipat cu toate anvelopele pentru sezonul de iarnă. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu 9 puncte amendă (945 lei) şi retragerea certificatului de înmatriculare“, a exemplificat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii Biroului Rutier au dat şi 85 de amenzi în valoare totală de 13.630 lei, dintre care 44 au fost pentru traversare neregulamentară.

„O tînără în vârstă de 23 de ani, din municipiul Iaşi, a traversat neregulamentar pe bulevardul Alexandru cel Bun prin loc nepermis pietonilor, fiind sancţionată cu amendă în valoare de 210 lei. Totodată, poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că, pentru neechiparea corespunzătoare cu anvelopele specifice sezonului rece, sancţionarea contravenţională este cuprinsă între 9 şi 20 de puncte amendă, iar măsura complementară este cea a retragerii certificatului de înmatriculare“, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Comentarii