Şoferiţă arestată după trei luni de la accident. A încercat să-i ducă de nas pe poliţişti

marți, 09 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Şoferiţă arestată după trei luni de la accident. A încercat să-i ducă de nas pe poliţişti

În timpul anchetei, femeia a încercat să influenţeze martorii. Procurorii o acuză că a zdrobit un pieton şi a fugit de la locul accidentului. Ea a fost arestată preventiv.

O femeie de 27 de ani din judeţul Iaşi a ajuns în spatele gratiilor după ce a fost protagonista unui accident rutier mortal. Alexandra Oana Ozoreanu a fost încătuşată pentru o suită de infracţiuni, ea încercând inclusiv să îi păcălească pe poliţişti cu privire la cele întâmplate. Abia după două luni şi trei săptămâni de la comiterea faptei, poliţiştii din Hârlău şi procurorii Parchetului de pe lângă Ju­decătoria acestui oraş au considerat că au îndeajuns de multe probe pentru a o reţine pe femeie. Suspiciunile lor au fost confirmate şi de către judecătorii din Hârlău, care au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Pietonul venea din sens opus

Alexandra Ozoreanu este acuzată de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi instigare la mărturie mincinoasă. Prima faptă imputată acestuia a fost plasată de procurori pe 14 februarie. În acea zi, la ora 21.00, un bărbat de 51 de ani a fost găsit inconştient pe marginea drumului judeţean 281, pe raza localităţii Scobinţi. Bărbatul avea leziuni grave şi a fost transportat la spital în comă. În urma investigaţiei, procurorii au aflat că „în seara zilei de 14.02.2017, orele 20.08, inculpata Ozoreanu Oana-Alexandras-a deplasat pe D.J. 281dinspre Pri­măria comunei Scobinţi către satul Sticlăria. La întoarcere, inculpata a lovit cu autoturismul pe numitul B. D.-M., de 51 ani, care circula ca pieton din sens opus, proiectându-l pe carosabil.

După ce a lovit victima, inculpata şi-a conti­nuat deplasarea către oraşul Hîrlău, fără a opri la faţa locului, părăsind locul accidentului fără încuviinţarea orga­nelor de poliţie“, au stabilit procurorii ieşeni. Abia la două luni şi trei săptămâni de la comiterea faptei, anchetatorii ieşeni au reţinut-o pe femeie care, în timpul cercetărilor, a încercat să determinte mai mulţi martori să mintă în timpul interogatoriilor, sperând astfel că va scăpa de sancţiuni. Infracţiunile „căpătate“după comiterea accidentului, în situaţia ipote­tică a unei condmanări, pot cântări mult la stabilirea unei eventuale pedepse finale. Codul penal prevede pentru mărturie mincinoasă o pedeapsă maximă de trei ani de închisoare. Pentru părăsirea locului accidentului pedeapsa maximă este de şapte ani, la fel ca în cazul uciderii din culpă.  

Comentarii